На последното си заседание за годината правителството даде отчет за

...
На последното си заседание за годината правителството даде отчет за
Коментари Харесай

Правителството даде отчет за свършеното през 2019 год.

На последното си съвещание за годината държавното управление даде доклад за 2019 година Отпадането на мониторинга от Европейска комисия за България през 2020 година, строителството на автомагистрали и започването на огромни енергийни планове са измежду акцентите в доклада на министрите.

 © БГНЕС
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Посещението на папата. Посещението на Борисов в Съединени американски щати.

Томислав Дончев, вицепремиер: Кризи, африканска чума. Изборите - взаимно с ЦИК, каквито и политически нервности да е имало към изборите, ги организирахме, тъй че няма подозрение по отношение на тяхната либералност. Либерализация на енергийния пазар, разширение на газовата инфраструктура, имаше готовност в администрацията във връзка договарянията с " Фолксваген ".

Ние нямаме изгубено еврофинансиране. 3 години преди края на програмния интервал 80% от целия запас е контрактуван. България има транспарантна и добра система за ръководство на евросредствата.

Основен акцент би трябвало да е повишение на добавената стойност на производството в България. Да произвеждаме скъпи и неповторими неща.

Образованието: там свършихме положителни неща. През идната година акцент би трябвало да ни е висшето обучение.

Марияна Николова, вицепремиер: Киберсигурността и електронното ръководство. В народен и световен мащаб е да има двустранно съдействие сред бизнеса и страната.

Започнахме да работим по единния модел за заплащане на електронните административни услуги. Над 380 електронни услуги за жителите и бизнеса се осъществят през него.

Закон и Съвет по киберсигурността. Тристранен съвет - през 2019 година разиска 42 плана на нормативни актове.

Демографската политика - експертна работна група, която работеше по ограничения за възстановяване на демографското положение на България.

ДАБЧ - проведоха се редица начинания за нашите сънародници. Промяна в закона да поддържаме българските лобита в чужбина.

Налице е стопански напредък. Увеличава се броят на младежите, които избират да се завърнат у нас. Над 16 000 българи са се върнали, през 2017 год. са 8000. Това е вследствие на целенасочената ни политика. Средна работна заплата.

Ключов детайл е положението на стопанската система. Подобрен пазар на труда и фамилни аргументи са за връщанията. България е на 8-о място в Европейски Съюз.

ДАЗД - извърши голям брой съвещания. Изработени бяха отчети и мнения. 120 образователни заведения бяха тествани. Съвет по концесиите - проект за 2019-2020 година Редица насоки за премахване на систематични проблеми при възлагането на концесии.

В Информационния портал на на НКР - преписи и протоколи от нашите съвещания.

Красимир Каракачанов, вицепремиер: Тази година беше изключително сполучлива за армията. Сключен беше контракт за изтребители. България освен сподели желанието си да се модернизира по НАТО-вски стандарт, само че закупи най-модерния аероплан на Балканите.

Су-25, Ми-24, образователните се ремонтират и модернизират. Тази година от началото на декември другите два плана - бяха подадени предложения. Първите дни на 2020 год. ще излязат резултатите.

3-а поредна година се усилиха приходите на военнослужещите. Всяка година хиляди напускаха, повече, в сравнение с постъпваха. 320 индивида са повече постъпилите, в сравнение с напусналите до началото на декември тази година.

Определено това въздейства върху духа на военните. Възстанови се ВВУ, след 17 години спиране. Случилото се през тази година не се е случвало в последните 30 години. Два миночистача от Холандия бяха добити. 14 танка бяха ремонтирани.

Владислав Горанов, финансов министъ р: три целта: непоклатимост. Три кредитни организации покачиха рейтинга ни. Втори - присъединение към ЕРМ2. През август 2018 година приехме проект, изпълнен е. Единственото изискване, което остава, е увеличение на финансовите буфери на 2 банки, след което в края на месец април чакаме включване на българския лев във ВОМ. Трето - 5% пункта годишно понижава сивата стопанска система. 20% е делът ѝ. Най-ниската контрабанда на цигари в Европейски Съюз. Общо приходите са се нараснали с 50%, данъчните нарастват с 53%. Пенсията за стаж - 62% нараства. Безработицата понижава с 7,8%. Минималната работна заплата ще нарасне с 80% по отношение на 2014 година Успяхме да убедим Световната банка да отвори Център за споделени услуги. Стартирахме и от януари всички двустепенни разпоредители на МФ ще стартират да разпореждат електронни публични поръчки.

Инвестициите - 3% от Брутният вътрешен продукт, директни задгранични вложения. Инвестициите и в трите са на обичайно равнище. 3,5% действителен напредък чакаме.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Намаляване на убийствата и грабежите. През ноември единствено 3 телефонни измами. Това е безапелационен триумф на Министерство на вътрешните работи. С над 50% при този тип незаконна активност. Модернизира се материалната база. Правим всичко допустимо да попълним фрагментите в проверяващите. Постъпват повече, в сравнение с напущат.

Административните услуги - принцип на едно гише. Места за гости и заплащане с банков превод. Намалена е административната тежест със прекъсване на МПС-та, преустановяване на регистрацията и смяна в регистрацията на ППС-та.

Пътна сигурност: тази година се резервираме като предходната. Значителен спад при тежките ПТП-та. Всички структури, вършим всичко допустимо. 480 лева бонус на служителите на реда. Повишаване на заплащането на нощния труд на служителите на реда.

Бойко Борисов, министър ръководител: Виждате какъв брой доста неща са свършени, провокации и пропуски. Два пъти през годината хората ни дадоха доверие. На евро и локалните избори. Така че идната година би трябвало оптимално да се понижат грешките и пропуските. Да си довършим програмата до дъно. На думи другите са доста мощни, само че като се върнете, ще видите, че няма бранш, в който да са били по-добри, а в действителност виждате какъв брой още неща би трябвало да създадем. Максимална готовност. Твърдост. Честност и бистрота и обяснявайте на хората всеки ден какво се прави. Има проблем, само че ще го отстраним. Ако ме подкрепите, до момента в който са тук медиите - спомагателен разход по бюджета - 2,3 млн. лева за Атонския манастир.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР