На последното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) заличи

...
На последното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) заличи
Коментари Харесай

Заличават две дружества от регистъра за застрахователните брокери

На последното си съвещание Комисията за финансов контрол (КФН) заличи „ Еврокредит ” EАД (в несъстоятелност) и „ Рикавъри ” ЕООД от регистъра на застрахователните брокери, воден от регулатора.

Другите решения, които взеха членовете на комисията на финансовия контрол на 23.05.2018 година са:

1. Изпраща писмо до ръководещо сдружение (УД) " Реал Финанс Асет Мениджмънт ” АД с искане за премахване на непълноти и даване на спомагателна информация по отношение на издаване на утвърждение на промени в Правилата по член 13, алинея 2 от ЗДКИСДПКИ и в Правилата за оценка на портфейла и установяване на чистата стойност на активите на ръководените от него договорни фондове (ДФ) " Реал Финанс Балансиран Фонд ” и Държавна фирма " Реал Финанс Високодоходен Фонд ".

2. Издава утвърждение на ръководещо сдружение (УД) " ЕФ Асет Мениджмънт ” АД за промени в Правилата по член 13, алинея 2 от ЗДКИСДПКИ и Правила за оценка на портфейла и установяване чистата стойност на активите на управлявания от него контрактуван фонд (ДФ) " ЕФ Принсипал ”. По отношение на управлявания от него контрактуван фонд (ДФ) " ЕФ Рапид ” издава утвърждение на промени в Правила за оценка на портфейла и установяване чистата стойност на активите и връща за корекции документите, с които се желае утвърждение на промени в Правилата по член 13, алинея 2 от ЗДКИСДПКИ на Държавна фирма.

3. Приема известието от Австрийския надзорен орган за контрол над финансовите пазари (FМА) по отношение на общественото предложение на територията на Република България на класове скъпи бумаги на фондове ERSTE BOND EMERGING MARKETS, ERSTE BOND EMERGING MARKETS CORPORATE, ERSTE BOND EMERGING MARKETS CORPORATE IG, ERSTE BOND EMERGING MARKETS CORPORATE IG (EUR) и ERSTE BOND EMERGING MARKЕTS CORPORATE SHORT TERM, ръководени от ERSTE-SPARINVEST Kapitalanlagegesellschaft m.b.H.

4. Уведомява " Застрахователна компания Олимпик - клон България ” да предприеме нужните дейности по осъществяване на заплащания, по този начин както са избрани в настояването на Надзорния орган върху застраховането на Република Кипър.

5. Издава утвърждение на " Актив Пропъртис ” АДСИЦ, гр. Пловдив, за промени в устава на сдружението.

6. Издава утвърждение на " Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт " АДСИЦ, гр. София, за промени в устава на сдружението.

7. Приема Годишния доклад за активността на Комисията за финансов контрол за 2017 година, който ще бъде показан в Народното събрание до 30 май 2018 г.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР