На последната международна среща на спортните колекционери, организирана от Асоциацията

...
На последната международна среща на спортните колекционери, организирана от Асоциацията
Коментари Харесай

Футболните колекционери у нас застаряват

На последната интернационална среща на спортните колекционери, проведена от Асоциацията на софийските колекционери на футболни значки (АСКФЗ), участваха 48 души. На събитието пристигнаха четирима сърби, един македонец, един испанец и един белгиец, както и над 40 български колекционери.

Срещата се организира във " Варщайнер градина " в София при доста приятна атмосфера. Какво обаче се вижда напоследък у нас и в Европа? Преобладават колекционери-ветерани, над 60-годишни (у нас под 40 година има доста малко с това хоби).

За жал младите избират да колекционират стратегии и билети от мачове, фотоси на футболисти и тимове, значки на футболни клубове и федерации (предпочита се евтина и съмнителна по качество продукция). Това се вижда на всички места в Европа. Може да се каже, че има огромен отлив в този бранш.

Това бе видяно през април т.г. на обичайна среща в Германия, където имаше 62 души от Европа, само че единствено 3-4 от тях под 50 години. АСКФЗ наброява към този момент 25 членове (трима от тях живеят в Канада, Норвегия и Австрия) и благодарение на набрания членски импорт и доходи от тази среща има намерение да провежда нова в края на октомври или при започване на ноември т.г. с вярата на по-голям интерес към нея.

Датата ще бъде избрана доникъде на юни и разгласена в медиите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР