На последна инстанция Върховният административен съд отложи окончателното си решение,

...
На последна инстанция Върховният административен съд отложи окончателното си решение,
Коментари Харесай

Съдът отложи произнасянето си по казуса сградна инсталация

На последна инстанция Върховният административен съд отсрочи окончателното си решение, ще чака изговаряне по проблема на Съда на Европейския съюз.


Върховният административен съд отсрочи произнасянето си по проблема " сградна апаратура " до изговаряне на Съда на Европейския съюз, оповестиха от институцията. До този миг таксата беше анулирана на първа инстанция от тричленен състав на Върховен административен съд с мотив, че формулата за пресмятане на таксата не е ясна и не дава отговор на действителното ползване на топлоенергия.

Решението на Върховен административен съд беше обжалвано и в този момент се чакаше дефинитивно изговаряне. От съда обаче са отправили две запитвания към Съда на Европейския съюз и чакат отговор.

Междувременно Министерството на енергетиката създаде нова разпоредба за пресмятане на сградната апаратура, която планува всеки блок да взема решение какъв да бъде размера на таксата. Единственото изискване е тя да се движи в границите на сред 20 и 40% от общото количество постъпила топлинна сила в постройката.

Според юристи, цивилен организации и специалисти, новата разпоредба няма да реши казуса, тъй като не трансформира всъщност метода, по който се дефинира таксата. Един от минусите съгласно тях, че се образува въз основата на плановата мощ на блока, а не на действителното ползване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР