На поредна атака бе подложен директорът на Националното музикално училище

...
На поредна атака бе подложен директорът на Националното музикално училище
Коментари Харесай

Поредна нелепа атака срещу директора на НМУ: В училището се чува музика

На поредна офанзива бе подложен шефът на Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “ - Столина Добрева.
Този път родител на възпитаник се оплака, че в цялото учебно заведение се чувала музика от принадлежности и разпяване, което пречело на децата да се съсредоточат, заяви Нова телевизия
По думите на възпитаник от същото учебно заведение музиката по никакъв метод не пречи на това да се концентрира, нито на образованието му, а в противен случай - способства за по-добрата атмосфера в него, съобщи кореспондент на Actualno.com.
Преподавателят Галя Грозданова се оплака от определянето на главните заплати на учителите. 
Директорът на НМУ Столина Добрева изясни следното:
" Работните заплати в музикалното учебно заведение се образуват въз основата на нормативни документи. Тяхното съставяне е прецизирано във вътрешните правила за работните заплати. Разделението на чиновниците и учителите по възраст е заложено даже в самия закон за образованието. Там длъжностите са преподавател, старши преподавател, основен преподавател. За да бъдеш старши преподавател се изисква най-малко 10 години стаж плюс подготовка. Откакто аз съм шеф заплатата на госпожа Грозданова е нараснала със 75%. За момента тя получава много над междинната заплата за нейната служба. "
По мотив размера на учебното заведение Столина Добрева посочи, че няма по какъв начин той да бъде повишен и напомни, че през последните две години е изработен ремонт.
В акцията се намеси и сина на певицата Ваня Костова, съгласно който на неговата щерка не са обезпечени специфичните условия, от които тя има потребност. 
" Става въпрос за тежка фамилна обстановка, в която двамата родители не могат да се обединят към това какво желаят за детето си. ", изясни Добрева и добави, че към този момент е било задоволено желанието на госпожа Костова да бъде заменен учителят по солфеж на детето.
Припомняме, че в края на август т.г. оперната певица Дарина Такова разгласява прочувствен статус в своя Фейсбук, в който се оплака, че шефът на учебното заведение е отказала да я назначи без конкурс. Тогава министърът на културата разгласи, че ще изиска оставката на Столина Добрева, само че до това не се стигна . Повече за случая може да научите в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР