На пореден протест пред сградата на общината излязоха медицински сестри

...
На пореден протест пред сградата на общината излязоха медицински сестри
Коментари Харесай

Медицински сестри в Пловдив излязоха на пореден протест пред общината

На следващ митинг пред постройката на общината излязоха медицински сестри от Пловдив. В събитието се включиха и техни сътрудници от Карлово.

Присъстващите се оповестиха в поддръжка на здравната сестра от София Мая Илиева, на която съгласно тях е оказван напън. Протестиращите желаеха анулация на комерсиалните сдружения в лечебните заведения, почтени условия на труд и обещаното от държавното управление нарастване на заплатите, което съгласно медицинските сестри не е изпълнено.
Йорданка Кацарова- здравна сестра от Пловдив: Имаше периоди, периодите минаха, в този момент дефинираха нови периоди, беше първи юни, в този момент споделиха септември, коя година, ние се изморихме да чакаме, истината е че ние сме към този момент душевен и физически изморени. Не става, просто е доста мъчно, в моето поделение има пет свободни щата за медицински сестри и нито една молба за започване на работа. Дошли сме да подкрепим колежката Мая Илиева, върху която е извършен душевен тормоз и опасност за уволняване. Тя е индивидът, който доблестно застана, поведе ни, изработихме дружно настояванията си и в този момент в един миг е притисната до стената и по тази причина сме излезли тук, заради неспособност да отидем в София. Даниела Икимова- здравна сестра от Карлово : Дойдохме да подкрепим сътрудниците си и Мая Илиева също, дойдохме да изкажем своята поддръжка, че няма никаква смяна въобще. Казват, че парите са приведени, нямаме нарастване на заплатите, продължаваме по същия метод. Исканията са ни да се усилят заплатите, естествено по тази причина, тъй като работим на 600 лв., 630, което е безумно унизително за труда, който поставяме и спасяваме човешки живот.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР