На пореден протест пред сградата на общината излязоха медицински сестри

На пореден протест пред сградата на общината излязоха медицински сестри ...

Медицински сестри в Пловдив излязоха на пореден протест пред общината.


На пореден протест пред сградата на общината излязоха медицински сестри от Пловдив. В събитието се включиха и техни колеги от Карлово.

Присъстващите се обявиха в подкрепа на медицинската сестра от София Мая Илиева, на която според тях е оказван натиск. Протестиращите поискаха отмяна на търговските дружества в болниците, достойни условия на труд и обещаното от правителството увеличение на заплатите, което според медицинските сестри не е изпълнено.
Йорданка Кацарова- медицинска сестра от Пловдив: Имаше срокове, сроковете минаха, сега определиха нови срокове, беше първи юни, сега казаха септември, коя година, ние се изморихме да чакаме, истината е че ние сме вече психически и физически изморени. Не става, просто е много трудно, в моето отделение има пет свободни щата за медицински сестри и нито една молба за започване на работа. Дошли сме да подкрепим колежката Мая Илиева, върху която е упражнен психически тормоз и заплаха за уволнение. Тя е човекът, който доблестно застана, поведе ни , изработихме заедно исканията си и сега в един момент е притисната до стената и затова сме излезли тук, поради невъзможност да отидем в София.Даниела Икимова- медицинска сестра от Карлово: Дойдохме да подкрепим колегите си и Мая Илиева също, дойдохме да изкажем своята подкрепа, че няма никаква промяна изобщо. Казват, че парите са приведени, нямаме увеличение на заплатите, продължаваме по същия начин. Исканията са ни да се увеличат заплатите, естествено затова, защото работим на 600 лева, 630, което е безумно унизително за труда, който полагаме и спасяваме човешки живот.

Източник: bnt.bg