На популярния връх Кронплац (Kronplatz) се появи необичайна структура. Част

...
На популярния връх Кронплац (Kronplatz) се появи необичайна структура. Част
Коментари Харесай

Музей с гледка към Алпите

На известния връх Кронплац (Kronplatz) се появи необикновена конструкция. Част от нея е скрита в земята, а останалите три тунела висят над пропастта. Коридорите в постройката припомнят пещери или планински тунели, а наблюдателната площадка предлага зашеметяваща панорама към известните върхове на Доломитските Алпи.

„ Само планините могат да бъдат по-добри от планините “ – евентуално известната архитектка Заха Хадид е помислила същото и е основала музея MMM Corones в провинция Южен Тирол в Италия. Той е отдаден на биографията и достиженията на известния планинар Райнхолд Меснер, популяризирал се с обстоятелството, че е съумял да изкачи всичките 14 върха над 8000 метра („ осемхилядници " ), както и стане първият, изкачил Еверест без кислородна маска.



Музеят се намира на площадка в планината Кронплац – известна дестинация измежду туристите. Влизайки в него, посетителите като че ли попадат в тунели или пещери, които ги водят до наблюдателна площадка с аспект към известни върхове.

Като главен строителен материал за музея са определени стоманобетон и армиран бетон. Дизайнът е създаден от архитекта в сходство с околния пейзаж. Външните сиви панели на фасадата наподобяват варовикови скали на цвят, а тъмните блестящи елементи на интериора наподобяват като антрацит. За да се сътвори музей с повърхност от 1000 квадратни метра са били изкопани съвсем 4000 квадратни метра канара, след което е направен огромен насип от горната страна върху постройката.

 
5 места, до които можем да пътуваме сами

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР