На полското летище Жешов, разположено близо до украинската граница, беше

...
На полското летище Жешов, разположено близо до украинската граница, беше
Коментари Харесай

На границата с Украйна се забелязва огромен поток от самолети на НАТО

На полското летище Жешов, ситуирано покрай украинската граница, беше регистриран солиден поток от самолети на НАТО. За това заяви " Tape.ru ", като информацията стана известна от данните на портала за следене на полети Flightradar.

По негова информация самолетите на алианса неведнъж са били забелязвани в посочената зона. И по този начин, на 29 септември Boeing 747-412 на товарната самолетна компания Kalitta Air дойде в Полша от американския град Кълъмбъс в Охайо, който съгласно информация от открити източници, наред с други задачи, прави и превоз по поръчка на Министерство на защитата на Съединени американски щати.

На идващия ден, 30 септември, транспортен аероплан CASA C-295M на испанските Военновъздушни сили също е прелитал в региона на летището с включен транспондер - той се насочил към Краков. На този ден записаният в Украйна Ан-124 Руслан на арабската карго самолетна компания Maximus Air Cargo изхвърчал от летището за Марсилия, Франция.

На 1 октомври американски хеликоптер Bell 429, също регистриран в Украйна, изхвърчал от Жешов до Прага - този вид аероплан е предопределен главно за оказване на незабавна здравна помощ отвън болничното заведение.

Ден по-късно, на 2 октомври, Airbus A330-243 на самолетната компания AirTanker, която се употребява от Министерството на защитата на Кралството за транспорт на артикули и личен състав, дошъл на полското летище от най-голямата авиобаза на английските Военновъздушни сили Брайз Нортън. Освен това на летището бил видян Boeing 767, летящ от ирландското летище Шанън, което държавното управление на Съединени американски щати има право да употребява и което неведнъж е употребило като междинна точка за военни цели.

И най-после, в същия ден военнотранспортен аероплан Lockheed Martin C-130J-30 Super Hercules на американските Военновъздушни сили дошъл в Полша от испано-американската военноморска база Рота, който с изключение на всичко друго можел да се употребява за превозване на друго тежко съоръжение.

Зачестиха и натовските самолети и дронове, шпиониращи Русия.

Тези самолети се появиха наоколо до зоната на спора в Украйна, както и в региона на Калининградска област и северните съветски територии.

На 30 септември край Калининград е видян американски аероплан за ранно предизвестие.

Източник: Лента.ру
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР