На полицията в Англия и Уелс ще бъдат дадени правомощия

...
На полицията в Англия и Уелс ще бъдат дадени правомощия
Коментари Харесай

Британската полиция ще получи правомощия да прекратява протести

На полицията в Англия и Уелс ще бъдат дадени пълномощия да приключват митинги, с цел да не се стига до ескалация на напрежението и всеобщи вълнения, предава в. ``Гардиън``. Предложението идва на фона на огромните протестни дейности, които от известно време заливат страната.

 Промените имат за цел да се оправят да вземем за пример със забавянето на трафика по време на пешеходни митинги през огромните градове. Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че предложенията ще бъдат импортирани посредством корекция към законопроекта за публичния ред, който ще бъде разискван в Камарата на лордовете тази седмица. По силата на новото законодателство полицията не би трябвало да чака да се стигне до всеобщи вълнения и има право да спре даден митинг във всеки един миг.  

Очаква се стачните дейности във Англия да се засилят, тъй като най-големите профсъюзи на учителите и медицинските сестри оповестиха нови митинги, предава БГНЕС. Националният профсъюз на преподавателите (NEU) съобщи, че членовете му са дали своят вот с голямо болшинство за излизане от работа от 1 февруари, като приканват за нарастване на заплатите над инфлацията, с цел да се противодейства на възходящите цени и сметки за сила.

Тази седмица медицинските сестри в Англия, Уелс и Северна Ирландия би трябвало да възобновят стачните си дейности в сряда и четвъртък, откакто през декември организираха първите си стачки в историята на страната.  Кралският лицей на медицинските сестри разгласи, че " в случай че политическото безучастие продължи ", ще последват нови стачки на 6 и 7 февруари " в най-интензивния ни митинг против несправедливото възнаграждение ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР