На политиците в трудовата им характеристика е записано, че от

...
На политиците в трудовата им характеристика е записано, че от
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Лъжат

На политиците в трудовата им характерност е записано, че понякога би трябвало да послъгват – да преувеличават действително съществуващи неща в своя изгода. Днес обаче мярата е мината. Управляващите лъжат необмислено, безпардонно и без-мерно. 
 Евгений Дайнов: Борисов опозори България и Европейски Съюз. Трябва да бъде съден за измяна  Как да се държат българските държавници с съветските: съветът на Евгений Дайнов
Защо? Не са ли били осведомени от майките си, като дребни, че не трябва да се лъже? Че на лъжата краката са ѝ къси? А и -  откакто всички до един през днешния ден се докарват ревностни християни – не са ли се запознавали с десетте Божии заповеди? Не са ли чували за смъртни грехове? Не знаят ли, че лъжата се заплаща два пъти: един път в този живот и още един път в оня? И трети път, когато удари по някой твой непосредствен.

Знаят, няма по какъв начин да не им е било казвано. Защо тогава го вършат?

* Защо от парламентарната естрада в България се лъже, че в Унгария имало 30 000 бежанци, откакто мигновена информация в Евростат демонстрира, че са под 5000?

* Защо НСО лъже, че формалните им коли не нарушават Правилника за придвижване по пътищата? Та нали десетки хиляди пътуващи са ги виждали – 200 км/ч по автомагистралите и най-малко 140 км/ч по първокласните пътища? Преди две седмици се лепнах за такива публични коли. Между Търново и Севлиево караха с към 130-140, безусловно брутално избутвайки настрана от пътя участниците в придвижването. Вчера пък по автомагистрала " Тракия " ме застигат откъм гърба (в бързата лента съм със 140 км/ч) и, като едни същински мутри, стартират да ми светкат с фаровете. Показах им междинен пръст отстрани и анфас, задминаха ме отдясно и се пробваха да ме избутат от платното.

* Защо, следователно, МВР-шефовете непрекъснато повтарят, че не се били върнали времената на мутрите? Самите държавни началници демонстритат държанието на мутри... А всеки ден стотици български данъкоплатци следят по какъв начин мутрите управляват всички обществени – наши – пространства, по какъв начин полицаите ги е боязън от тях или са им другари, по какъв начин всяка мутра си има прокурор.

* Защо години наред всички държавни институции лъжеха, че по Черноморието нямало нито един противозаконен хотел или заведение? Едва в последно време започнаха с половин уста да си признават – само че след това, явно след консултация със забърканите мутри, отново да бият отбой, както стана неотдавна с инспекциите в Слънчев бряг...

* Защо всички институции лъжат, че не знаят кой е действителният притежател на монополиста на Банско „ Юлен ”, както и на саботьора на Витоша, „ Витоша ски ”? Та нали този никому незнаен притежател току се появява, персонално, на договаряния за бъдещето и на Пирин, и на Витоша?

* Защо поредност от държавни управления и министри на екологията лъжеха, че „ Юлен ” не е надхвърлил отредената му с концесия повърхност на Банско – откакто от самото начало всички знаеха, че той употребява 65 на 100 повече от отреденото му? И по какъв начин в този момент гледат децата си в очите, когато даже прокуратурата отсече: има нарушаване?

* Защо локалната власт и нейните централни настойници лъжат, че не знаели да има дюни към плажа Корал? Как по този начин не знаят, откакто: а) са забележими с просто око; и б) са нанесени на карти, т.е. имат формален статут?

* Защо горските лъжат, че сечта не понижава, а усилва горите в България? Защо лъжат, че се сече единствено „ санитарно ”, откакто на всички места се сече „ до голо ”? И за какво всички контролни институции лъжат, че не са чували нищо за „ нощните тирове ” – тези, натоварени с дърва, които плъзват след залез из второкласната пътна мрежа, без светлини, създавайки действителна заплаха за останалите участници в придвижването?

* Защо всички парламентарни групи лъжат, че България има остра потребност от АЕЦ  " Белене ", откакто всеки четвъртокласник може да сметне, че такава потребност няма и няма да има?

* Защо в последните дни ред публични институции излъгаха, че митингите на майки на деца с увреждания са платени и то – с един милион лв. дотук? Колко дни им остава, преди да излъжат, че персонално Сорос заплаща на майките да стачкуват?

* Защо висши функционери на ГЕРБ не престават да лъжат, че не са били нито членове, нито функционери на Българска комунистическа партия? Та нали тъкмо в България постоянно всички знаят – или могат елементарно да узнаят – кой по кое време къде какъв е бил?

* Защо най-малко двама министри лъжат, че разпъването на палатки на естествена обществена държавна благосъстоятелност е неразрешено, откакто има експлицитни правосъдни решения, че не е? И че възбраната на „ палактуването ” непосредствено нарушава Конституцията? Защо същите министри лъжат, че методите към плажа Корал са свободни, откакто не са?

* Защо днешното парламентарно малцинство лъже, че е съпротива, откакто е явно, че с ръководещите са се прегърнало за най-важното – плавното напредване на Републиката по посоката на евразийството?

* Защо всички ръководещи от години лъжат, че „ няма проблем ” с медикаментите за онкоболни, откакто всеки ден десетки хиляди хора (болните, техните фамилии и приятели) виждат едно и също: медикаменти не стигат?

* Защо правоохранителните органи лъжат, че престъпността била намалявала, откакто милиони хора виждат, усещат и усещат: няма такова нещо?

* Защо ГЕРБ лъжат, че са „ десни ”, а Българска социалистическа партия лъжат, че са „ леви ”? Как може дясна партия да убива всяка самодейност, с цел да пази „ своите ” монополисти и картели; и по какъв начин може лява партия да приказва тези национал-социалистически (нацистки) неща, които чуваме непрекъснато от управлението на Българска социалистическа партия?

Лъжат, както дишат – без изпитание. Защо го вършат?

Имам догадка. Лъжат – когато и да е и за всичко – с цел да вкарат хората в режим на беззащитност. Никой в никакъв случай да не знае, кое е истината и има ли въобще такава. А го вършат, с цел да могат да изкарат Делян Пеевски почти-светец, да показват патологичните медийни лъжци за борци за права и свободи, да изкарат грамотното малцинство българи отговорни за всички беди, а себе си – единствените спасители.

Лъжат, с цел да няма правила: с цел да може само силата, тяхната мощ, да контролира публичните връзки.

Те може да са елементарни, само че ние не сме. И по тази причина лъжат: всички да станат елементарни като тях, та никой да не им търси сметка за нищо.

Лъжат се. Сметка стартира да се търси към този момент всеки ден. И ще се търси от ден на ден. Защото, с изключение на, че не сме елементарни, сме имали майки, които да ни обяснят, че не трябва да се лъже; и горе-долу сме хвърляли по някое око към Библията, Корана, Ведите и към някоя и друга шастра.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР