На поклонение във Враца, за първи път в страната ни,

...
На поклонение във Враца, за първи път в страната ни,
Коментари Харесай

Мощи на Свети Ефрем Нови Чудотворец пристигнаха за първи път в България

На поклонение във Враца, за първи път в страната ни , дойде икона и свети мощи на св, Ефрем Нови Чудотворец. Те бяха посрещнати в храм „ Св. Николай Мирликийски “ от Врачанския митрополит Григорий, свещеници и жители. Светините ще останат там за поклонение през днешния ден през целия ден. Ще бъде отслужен молебен пред тях към свети Ефрем Нови за здраве и духовно процъфтяване. Началото е в 16.30 ч .
Час по-късно – от 17.30 ч., в Регионалната библиотека „ Христо Ботев “ във Враца, ще бъдат показани две книги за свети Ефрем Нови – една за възрастни и една за деца , като представянето ще направи персонално създателят на книгите, журналистът Ангел Бончев от ТВ „ Европа “. Книги за този светец се издават за първи път в България.
Премиерата на книгите „ Св. вмчк. и вълшебник Ефрем Нови “ и детската „ Светецът мълния “ ще бъде придружена от интерактивното показване на някои от чудесата в книгите посредством прожекция, както и персоналния роман на някои от претърпелите знамение по молитвите на свети Ефрем Нови вълшебник.
„ Свети великомъченик и вълшебник Ефрем Нови “ е най-новата книга, която съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молебствия към светеца. Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е изумителен. Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, тъй като стремително дава отговор на просбите на призоваващите го. Свидетелствата за множеството осъществени от свещеномъченика чудеса, приказват за мигновения отговор на молитвите. „ Светецът мълния “ е детската книга за свети Ефрем Нови вълшебник. Четивото показва по занимателен метод през очите на едно дете, връстник на тези, които ще се допрян до живота на свети Ефрем, неговият свят живот, който да им послужи като образец за това кой път да изберем в живота си. Книгата „ Светецът мълния “ е ориентирана към деца сред 7 и 14 години. Илюстрациите нямат аналог на никоя друга православна детска книга през последните години у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР