На почти всички ни се налага ежедневно да работим с

...
На почти всички ни се налага ежедневно да работим с
Коментари Харесай

Основни клавишни комбинации, които спестяват време

На съвсем всички ни се постанова всекидневно да работим с компютър. Понякога е уморително и досадно, само че се постанова. Поради тази ни потребност от компютри, дано забележим и някои от главните клавишни комбинации за Windows, които ще ни спестят време и ще създадат работата ни по-лесна.

 Каква е вредата от екраните
Как ни вредят екраните

До какво води несъразмерното застояване пред компютъра и телефона

Първите три са добре известни, само че не можем да не ги споменем. Ctrl+C е една от най-употребяваните комбинации. Тя ни дава опция да копираме писмен знак, изречение, абзац или цялостен текст за нула време. Ctrl+V пък ни дава опция да сложим към този момент копирания текст, където желаяме. Третата добре позната композиция е Ctrl+X , с която можем да изрежем определения текст, като в това време е заимствуван. И да не забравяме Ctrl+A - с него маркираме всичко, което е на екрана.

 Снимка 342394

Малко по комплицирана композиция като Ctrl+Shift+Esc пък ни дава опцията да отворим Task manager, или диспечер на задания, в който ще забележим всички стратегии, които са стартирани в на компютъра ни, и да затворим ненужните. С Ctrl+F можем да търсим както в текст, по този начин и в директории, а с Ctrl+S резервираме файла, по който работим.

 Как да спасим намокрената техника
Как да спасим намокрената техника

Или най-малко да опитаме

С помощта на Shift+стрелка маркираме текст според от посоката на стрелката, която използваме. Ако желаеме да сменим дейния прозорец със идващия, то просто би трябвало да натиснем Alt+Tab . С Alt+F4 затваряме дейната стратегия или прозорец, в случай че няма такава отваря менюто за изключване на компютъра.

 Кои ще са специалностите на бъдещето
Кои ще са специалностите на бъдещето

Много специалности тотално ще изчезнат

Можем да използваме комбинацията Windows+Pause , с цел да отворим свойствата на системата, където можем да променим някоя конфигурация. Windows+D скрива всички прозорци и ни демонстрира началния екран.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР