На почти 300 години затвор бяха осъдени членове на сръбска

...
На почти 300 години затвор бяха осъдени членове на сръбска
Коментари Харесай

Вкараха наркодилъри в сръбски затвор за почти три века

На съвсем 300 години затвор бяха наказани членове на сръбска наркобанда, написа локалният в. Вечерне новости.

Специализираният съд в Белград постанови най-големия наркобарон в страната Дарко Шарич и 30-на негови подчинени да прекарат  зад решетките 292 години и осем месеца. Всички те бяха приети за отговорни в тъговния с опиати, контрабанда на оръжие и пране на пари. Тарторът на бандата бе наказан на 15 години затвор, написа novini.bg.

Шарич бе задържан при взаимна полицейска акция на службите на Сърбия и Черна гора с кодово наименование Балкански боец през 2014 година Той бе хванат на яхта, пренасяща 5,7 тона кокаин от Уругвай.  Процесът против него провокира необикновен интерес в двете балкански страни, тъй като неговите показания хвърлиха сянка върху доста политици и в Белград, и в Подгорица.

Наркобаронът стартира своята бандитска активност по време на войните в Югославия през 90-те години на ХХ век. Той за няколко години съумя да сътвори организирана престъпна формация, работила в Латинска Америка, Балканите, Южна и Западна Европа с основна квартира в Милано.   По данни на цитираното издание Шарич всеки месец е доставял един звук кокаин в Италия. Престъпната формация е натрупала своето благосъстояние не със мощ, а с дъмпинг на продавана дрога.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР