На по-ниска цена от миналата година се продават боровинките в

...
На по-ниска цена от миналата година се продават боровинките в
Коментари Харесай

По-ниска цена на боровинките в Благоевград

На по-ниска цена от предходната година се продават боровинките в Благоевград. Заради многото дъждове през лятото реколтата тази година е по-добра, като кг от горските плодове се търгува за 6 лв.. Да продават боровинки на пазара в регионалния център идват чак от гоцеделчевското село Рибново, където за доста хора брането на горски плодове е главно прехранване през лятото.

Благоевград

Юлияна Димитрова е от гоцеделчевското село Рибново и през ден пътува до Благоевград, с цел да продава стоката си. Разказа, че тази година реколтата е доста добра, само че не я продава в родния си край, тъй като пазара там е пренаситен от този тип плодове, поради непосредствената непосредственост на планината, от която се берат.
Юлияна Димитрова: „ Много има тази година, доста дъжд валя и по-сочно е по този начин като плод, не е като предходната година. ”
Купувачите описаха, че избират да пазарят от производителите на пазара, поради качеството и произхода на стоката им.
Георги Гранчаров: „ От пазара, тъй като си е наше произвеждане и е по-хубаво, постоянно прясно, не е оранжерийно, не е от Полша, и от Унгария, и от Румъния, тука е от нас. ”
Другият всеобщо купуван плод на локалния пазар е ягодата. Нейната цена варира сред 6 и 9 лв. за кг според от качеството и размера ѝ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР