На по-големите гранични пунктове в България започва раздаването на листовки

...
На по-големите гранични пунктове в България започва раздаването на листовки
Коментари Харесай

Листовки на границата, ще информират чужденците за правилата за движение по пътищата у нас



На по-големите гранични пунктове в България стартира раздаването на листовки на задграничните жители, които да ги срещнат с главните промени в разпоредбите за придвижване по пътищата у нас и глобите за нарушаването им. Това стана ясно по време на специфичен брифинг на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Калотина.

Главен контрольор Росен Рапчев, шеф бранш на "Пътен надзор " към Групово дело "Национална полиция " изясни, че листовките имат предпазен и информативен резултат и че ще бъдат най-много на турски, немски, британски и български език. Причината за самодейността са натоварените летни месеци откъм непознати жители, преминаващи територията на страната и последните промени в Закона за придвижване по пътищата, изясни Рапчев.

Чужденците ще бъдат осведомени, че би трябвало да закупят и залепят винетен стикер на транспортното средство, да карат с включени защитни светлини и поставени защитни колани. Освен това ще бъдат осведомени, че би трябвало да съблюдават правилото, че в спешната лента би трябвало да се стопира единствено при потребност. Листовките ще ги срещнат и с най-новите наказания за шофиране при приложимост на алкохол и наркотични субстанции, както и възбраната МПС-то да се дава на лидер без брошура.

Рапчев сподели още, че най-честите нарушавания на непознатите жители са нахлуване в зоната за придвижване след въведена краткотрайна възбрана за прекосяване на товарните коли. Като съобщи, че към този момент има спряни транспортни средства заради тази причина. Главният контрольор изясни също, че знаците за скорост не са наложителни съгласно закона и пътните служители на реда нямат обвързване да ги поставят.

Началникът на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Калотина Светослав Костадинов съобщи, че на пункта са взети всички ограничения за обезпечаване на задоволителен личен състав през натоварените летни месеци. Той добави, че сега има наличност от над 100 хиляди листовки, които ще бъдат раздадени на непознати жители преминаващи през пункта. Костадинов съобщи, че все пак жителите би трябвало да са наясно, че Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина се намира на външна граница и контролът от двете страни на пункта е доста засилен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР