На пловдивската ул. „Владая“ ще бъде построена сграда със 74

...
На пловдивската ул. „Владая“ ще бъде построена сграда със 74
Коментари Харесай

Община строи над 70 жилища за бедни

На пловдивската ул. „ Владая “ ще бъде издигната постройка със 74 жилища за обществено слаби. Инвестицията е на стойност 7 млн. лева и се осъществя по програмата „ Региони в напредък “. „ Това е един от тези планове за 37 млн. лв., които бяха избавени от нашата администрация, защото бяхме пред угрозата да ги загубим и да бъдем санкционирани. Пожелавам бърза и качествена работа на строителя”, сподели кметът Здравко Димитров, представен от Trafficnews. Малко над 5 млн. лева е цената на строителството, а останалата сума до 7 млн. лева ще е за реализация на обществения план. Жилищата ще се дават по друга разпоредба, а не тази за фонд „ Резервен.” Така да вземем за пример, в случай че семейство загуби жилището си в пожар, то по-бързо ще може да бъде настанено в него, до момента в който си стъпи на краката, посочи заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков.

За жилищата могат да аплайват хора без покрив на главата, както и такива, които живеят в доста неприятни битови условия, малолетни родители, многодетни фамилии или хора с деца с влошено здраве и увреждания, както и за лица, чийто междинен приход на член от фамилията за предходните 12 календарни месеца от всички източници е по-нисък от законоустановения месечен размер на обезпечения най-малък приход за страната, избран с акт на Министерския съвет.

Условието е тези хора да не имат никакво имущество – движимо и недвижимо, да не отхвърлят работа и да са ангажирани с образованието на децата си. Те ще могат да употребяват жилищата до 3 години от настаняването си. Идеята е за този интервал пловдивчаните в неравностойно състояние да стъпят на краката си и да се включат пълноценно в обществото – да намерят работа, квартира и да могат да се устоят.

Разгънатата застроена повърхност на постройката е 6795 кв.м. В нея ще има 40 гарсониери, 22 двустайни и 8 тристайни жилища, както и 4 четиристайни жилището. Предвидени са 18 паркоместа.

Целта на плана е построяването на модерни обществени жилища за настаняване на уязвими групи от популацията и други групи в неравностойно състояние посредством строителство на нова постройка. В обсега на поръчката е планиране и строителство (инженеринг), в това число практикуване на авторски контрол при създаване им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР