На площадката на Димитровградската ТЕЦ Марица 3, собственост на бизнесмена

...
На площадката на Димитровградската ТЕЦ Марица 3, собственост на бизнесмена
Коментари Харесай

Тонове незаконни отпадъци са складирани за горене в теца на Ковачки в Димитровград

На площадката на Димитровградската Топлоелектрическа централа " Марица 3 ", благосъстоятелност на предприемача Христо Ковачки, са струпани 622 тона отчасти балирани нееднородни боклуци, благосъстоятелност на сливенската " Траш еко отново ". Това е следващото място за горене на боклуци след Гълъбово, оповестява " Капитал ". Количеството бе открито при инспекция на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Хасково.

Проверката е открила, че складираните за горене боклуци не подхождат на разрешителното за тази активност на компанията. Затова й е предписано да ги в профил до 15 септември. В противоположен случай предстои на глоба до 20 хиляди лева

Формално компанията не е обвързвана с Топлоелектрическа централа " Марица 3 ", само че практиката в централите на Ковачки е страничните действия да се поемат от обособени сдружения, показва изданието. От офиса на Ковачки не са открити за коментар за къде са предопределени отпадъците.

В настоящото сложно позволение на централата не е разрешено потребление на RDF. Към момента няма и издадено решение за обмисляне на нуждата от осъществяване на оценка за влияние върху околната среда (ОВОС), с което да се позволява изгаряне на боклуци на територията й, прецизира екоинспекцията.

През 2013 година Топлоелектрическа централа " Марица 3 " подаде капиталово предложение за създаване на апаратура за взаимно изгаряне на битови и неопасни индустриални боклуци, за което Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково, реши, че предстои на наложителна Оценка на въздействието върху околната среда и компанията изиска преустановяване на процедурата. Година по-късно беше подадено ново предложение - за прибавяне на биомаса към горивото, за което Регионална инспекция за опазване на околната среда реши, че няма потребност от оценка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР