На площад „Свобода“ в Смолян днес, 26 юли, бе посрещнат

...
На площад „Свобода“ в Смолян днес, 26 юли, бе посрещнат
Коментари Харесай

Тържествена церемония по посрещането на 35-ия контингент на Въоръжените сили на Република България

На площад „ Свобода “ в Смолян през днешния ден, 26 юли, бе посрещнат с почести завърналият се от задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка “ 35-ти контингент на Въоръжените сили на Република България. Командир на задачата е полковник Георги Маргитин, който приветства военнослужещите и всички присъстващи с думите: „ За мен е горделивост и чест да застана пред този строй за финален път, с мисълта за ясно изпълнена задача. И с мисълта, че съблюдавах обещанието, което дадох на вашите близки - да ви върна живи и здрави. Искам да благодаря на вашите близки, че са отгледали и възпитали такива дъщери и синове, с които аз съм подготвен да отида във всяка точка на земното кълбо “. Той получи от Министерството на защитата награден знак за отлична работа – първа степен, за проявен висок професионализъм и отговорно осъществяване на националните си отговорности в интернационална среда. Наградата му бе връчена от заместник-началника на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов.



„ Висшето военно управление на МО е признателно за службата ви в задачата на НАТО за поддръжка. Там вие дадохте безапелационна изява на своите воински качества, бяхте дисциплинирани и волеви и не допуснахте произшествия… Демонстрирахте, че България има способни въоръжени сили, допринасящи за груповата сигурност и е неделима част от задачата за подготовка, съветване и подкрепяне на силите за сигурност в Афганистан “, уточни вицеадмирал Ефтимов.

По неговите думи през днешния ден Министерството на защитата има основен приоритет - подготовката и мотивацията на персоналния състав на Въоръжените ни сили. „ Ние разчитаме на вас, на потвърдилите се като експерти в своите структури, само че служили и в съдружна среда, където рискът е напълно действителен. Вие сте хората, на които се доверяваме абсолютно да способстват за повишение качествата на вашите формирования. Вие сте образец за личностно и кариерно израстване на всички днешни и бъдещи воини на България. Вярвам, че вашите опит и познания ще бъдат от изгода и отсега нататък на страната и обществото ни. Бъдете здрави, щастливи и доста сполучливи тук, на родна земя! “, съобщи заместник-началникът на защитата.



На тържествения обред участваха още командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски Михаил Попов, заместник-кметът на община Смолян Венера Аръчкова, заместник-областният шеф на област Смолян Владимир Гърбелов, секретарят на Архиерейското наместничество в Смолян иконом Запрян Шишков, представители на службите за национална сигурност и посетители.

Военнослужещите от контингента бяха наградени от министъра на защитата Красимир Каракачанов, началника на защитата военачалник Андрей Боцев, комадващия СКС и командира на Сухопътните войски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР