На площад Свети Александър Невски“ се провежда демонстрация на граждани

...
На площад Свети Александър Невски“ се провежда демонстрация на граждани
Коментари Харесай

Граждани отново се събраха да подкрепят правителството, присъедини се и Петков

На площад „ Свети Александър Невски “ се организира проява на жители в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков.

Бащата на министър-председателя също взе участие за поредна вечер в демонстрацията. " Тук сме, с цел да подкрепим нашите деца ", съобщи той.



След като завършиха дебатите по вота на съмнение в Народното събрание, към демонстрацията се причислиха и министри от кабинета Петков, отстраненият ръководител на Народното събрание Никола Минчев, министър-председателят Кирил Петков и брачната половинка му.
 БГНЕС
Исканията на стачкуващите са: България без корупция, да няма обединяване сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и " ИТН ".



По същото време от другата страна на Народното събрание се организира митинг на " Възраждане " с искане за оставка на държавното управление.
 Българска телеграфна агенция
Това е следващото събитие, което има за цел да поддържа държавното управление. В понеделник вечерта се организира проява, в която се включиха жители, министри от кабинета Петков и самият министър председател дружно със брачната половинка му. След като Никола Минчев беше отхвърлен от председателския пост в Народното събрание още веднъж имаше шествие в поддръжка на държавното управление. Събралите се жители обявиха, че не са съгласни с отстраняването на Минчев.

Протести имаше и по-рано денем. Демонстрацията бе за оставка на държавното управление. Засилени са ограниченията за сигурност към постройката на Народното събрание, където текат дебатите по вота на съмнение към кабинета на Кирил Петков. Поставени са железни заграждения, има кордон служители на реда, по-рано бе докарано и водно оръдие.
 Българска телеграфна агенция
Припомняме, че 11 митинга са планувани около дебатите и гласуването на вота на съмнение към държавното управление на Кирил Петков. От едната страна на Народното събрание ще стачкуват в поддръжка на кабинета. Уведомленията за осъществяване на демонстрациите са 3-дневни – от вторник, 21 юни, когато в пленарна зала се организират дебатите, до четвъртък, 23 юни, когато евентуално ще се организира гласуването.
 Българска телеграфна агенция
Ден по-рано от Министерство на вътрешните работи обявиха, че ревизират апели за ескалация на напрежението на плануваните митинги в обществените мрежи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР