На площад Независимост в София за 75-а поредна вечер се

...
На площад Независимост в София за 75-а поредна вечер се
Коментари Харесай

Ден 75: Няма да си тръгнем от площада, Борисов да се крие по села и паланки |

На площад " Независимост " в София за 75-а поредна вечер се събра антиправителствен митинг. Хората при започване на протетса бяха по-малко от различен път, само че въпреки всичко съумяха да блокират придвижването, а към края на митинга се усилиха. Исканията на митинга остават оставките на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Тази вечер е подготовка за утрешният митинг, който ще премине за трети път под наслова " Велико национално въстание ". Още през вчерашния ден уредниците от " Отровното трио " приканиха участниците в утрешната демонстрация да се снабдят с домати и яйца.

Почти няма пенсионер в София, който да не е пратил 50 лева на митинга съобщи юрист Николай Хаджигенов. Той прочете писмо до “Отровното трио ” от Иван Василев пенсиониран правист на 92 година “Борисов опозори родината ни, като съобщи борци за човешки права в лапите на Ердоган.Светът ще гледа на нас варвари. За това желаеме оставка. Не би трябвало да има никакво подозрение, че ни ръководи хунта. Заедно с Ердоган властта изцапа ръцете си с изнасилвани и мъчени хора в Турция ”, прочете Хаджигенов.
Можеш да напазаруваш част от хората, като министрите, такива, като Марешки, Георги Марков, Александър Йорданов и Тома Биков, само че не и пенсионерите, счита Хаджигенов. Той добави, че най-вече получават 50 левови преводи. 

Андрей Ковачев от “Зелено придвижване ” описа за Димитър Василев от кресненското село Влахи, който гладува 43-ти ден с искане за оставка. Ковачев описа историята на плана за автомагистрала “Струма ” и това, че държавното управление е пренебрегнало становището на Европейски Съюз да се направи автомагистралата по друго трасе, а не през дефилето, а то да остане местен път. За това в този момент не престават да умират хора и ще продължат да умират и когато автомагистралата бъде издигната през дефилето, счита Ковачев.

Утре този площад би трябвало да е цялостен, съобщи Арман Бабикян. ”Всички, които желаят независимост би трябвало да са тук, а не да затварят лютеница или да пият ракия и да питат къде дават митинга ”, прикани той. Борисов обича да излиза, като Аладин от лампата от дребни обитаеми места с цел да изяснява, какво хубаво шосенце е направил, с цел да не го посрещат хората. Утре всички в Габрово ”, сподели Бабикян. Според него Борисов ще е там за разкриване на черква.

“Въпросът дали ББ е на власт не е настоящ, всички знаем, че той няма да бъде на власт, въпросът е докога ще бъде на власт. Обществото мнение е ясно – вън Борисов, мутрите и мафията. Корупцията се трансформира в успоредни метод за триумф в нашето общество. Как родителите да изясняват на децата си да учат, като образецът за триумф е бухалката, триумфа, дебелия врат и ниското чело. ”, кза Бабикян. Той сподели, че за това толкоз доста младежи са напуснали България, тъй като са дали своят вот с краката си, а не с бюлетини. Ние няма да си тръгнем от този площад, ще продължим да го караме да се крие по села и паланки. Няма да допуснем Борисов, такава власт и след тебе ”, сподели Бабикян.



След това към постройката на някогашния Партиен дом и сегашен парламент полетяха развалени яйца под звуците на “Мутри довиждане ” - нова ария на “Шоуто на Слави ”, което е кавър на войнишка ария с циничен текст.

След това шествието потегли към Орлов мост. Кръстовището беше блокирано.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР