На площад Александър Батенберг в София започна концерт в подкрепа

...
На площад Александър Батенберг в София започна концерт в подкрепа
Коментари Харесай

В София започна концертът в подкрепа на Украйна общност

На площад " Александър Батенберг " в София стартира концерт в поддръжка на украинската общественост. Участват български и украински реализатори. Един от уредниците на концерта - Васко Кръпката, сподели пред БНР:
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3316
" София може да е краен квартал на Европа, само че София е Европа, София е Европа и свободния свят. Затова сме тук! Първо, с цел да покажем, че сме за мира. Второ, да покажем, че сме срещу експанзията на Русия и трето - с цел да покажем, че ние сме европейци и ние сме част от свободния свят ".

Андрей Николов от ситуационния център " Отворени порти " сподели, че сега украинската общественост има потребност от организация за образованието на децата, които в България сега са към 20 000.

" Нашият първи приоритет е за бежанците от Украйна, които дойдоха тук. Вече има 20 000 деца! Това са най-вече майки с деца. Трябва тук да създадем украински учебни заведения за тези деца, с цел да могат да завършат образованието си. Нашият център мисли и за интеграция на майките на пазара на труда. Ако тези майки намерят работа и изкарват пари, ще заплащат налози. Това е добре и за България, а България също има потребност от работна ръка ", сподели той.
Москаленко

Прочети още на:
 
Концертът на площад " Александър Батенберг " ще продължи до 20.00 часа и ще бъде придружен от акция за набиране на средства за превъзмогване на филантропичната рецесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР