На пленума вчера стана ясна разделителната линия в БСП. Едните

...
На пленума вчера стана ясна разделителната линия в БСП. Едните
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Божков няма илюзии, че ще стане лидер, но това е фронт срещу Борисов

На пленума през вчерашния ден стана ясна разграничителната линия в Българска социалистическа партия. Едните желаят нахранена съпротива, а Нинова- смяна в партията и в страната. Не мисля, че Божков си прави илюзиите, че ще стане водач на страната, само че това е фронт против Бойко Борисов. Успехът на неговия политически план минава през свалянето на Борисов
Това съобщи пред Българска национална телевизия Румен Овчаров, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

" Станишев сподели предходната седмица, че не било правилно,че тези, които са се обединили против Нинова се договаряли с Бойко Борисов и се хранели от него и страната. Няма по какъв начин зад нежните раменца на Велислава Дърева да скриеш 100-те милиона, които е получил Георги Гергов или да скриеш 40-те компании на Кирил Добрев, които се хранят от публични поръчки на държавни и общински предприятия. Тук към този момент излиза наяве защо е борбата в Българска социалистическа партия – да бъде или не същинска опозиция”, разяснява Овчаров.

" Филмът в Българска социалистическа партия е какво желаят тези против Корнелия Нинова и какво желае тя и другите социалисти. Всички тези против Корнелия желаят да са послушна и нахранена съпротива, а Нинова желае действителна смяна и в партията, и в страната.”, съобщи социалистът.

" И Жаблянов, и Красимир Янков са в опозиционна позиция от известно време насам. Единият откакто престана да бъде заместник- ръководител, а другият откакто беше изваден от Изпълнителното бюро. Докато Кирил Добрев до оня ден беше с Нинова. И е малко необичайно - стоиш в бюрото, участваш в ръководството на Българска социалистическа партия и внезапно се оказва, че си съпротива ", напомни Румен Овчаров.

Той добави, че през вчерашния ден Добрев е държал програмна тирада по какъв начин който желае да ръководи би трябвало да бъде обединител:

" Е добре, преди 4 години обединяваше опозицията против тогавашния ръководител, в този момент 3 години и половина обединяваше управлението на партията против опозицията, в този момент стартира да сплотява отново опозицията против управлението. Излиза, че единствената цел на тези дейности е да се докопа колкото може по-близко до властта.”

Според Овчаров това не може да бъде самоцел: „ Ние би трябвало да се обединим към някаква концепция за обединяване срущу ръководещите. Не със мемоари от предишното.Те би трябвало да се пазят, само че бъдещето е това, което сплотява една партия.Не би трябвало да се сплотяваме, с цел да се качим на пост. " Стани да седна " сме го го гледали доста пъти”.

„ Българска социалистическа партия може и би трябвало да ръководи. Но би трябвало да ръководи с концепциите, които левицата има поради.Идеята не е Българска социалистическа партия да бъде нахранена и послушна съпротива на едно държавно управление, което си прави каквото желае, храни няколко индивида в партията, те манипулират всички останали и всички са удовлетворени. Това към този момент го гледахме през 2014г.,2015г. доникъде на 2016г.”, акцентира Овчаров.

Той добави, че тогава Българска социалистическа партия е била тъкмо такава съпротива – кротка и безобидна.

„ Доброто на вчерашния пленум е, че сподели къде са разграничителните линии в партията – във връзка дейностите на Българска социалистическа партия като съпротива. Вътрешната съпротива през вчерашния ден отхвърли всенародния избор на съмнение против държавното управление, както и митинги против властта. Искам да ги запитвам – с парламентарни дейности ли Българска социалистическа партия събра подписката за референдума за АЕЦ Белене и завоюва референдума. Стоейки в Народното събрание или излизайки на улицата измежду хората? Нека напомня, че тогава го спечелихме с 60%. Или по какъв начин беше свалена Българска социалистическа партия от власт 1997г. – с парламентарни дейности ли?”, попита Овчаров.

„ Сега членове на Народно събрание споделят “дайте да внесем отново избор на недоверие”. За корупцията към този момент внасяхме. Какъв беше резултатът? Беше преди година. Не знам докога могат да се повтарят едни и същи неща по един и същи метод ", сподели Овчаров.

Той посочи, че е индивидът, подлагал на критика Нинова най-остро още от първия й ден като ръководител:

„ Тогава всички така наречен опозиционери стояха до нея и викаха Аве, Цезаре.”

„ Важното от този пленум е, че директният избор на ръководител от хората ще се състои. Всички опити на вътрешната съпротива да преизбират комисията, която да организира избора, да преизбират напълно нови правила за провеждането му – всичко това бе отхвърлено и директният избор ще се проведе”, съобщи Румен Овчаров.

Той уточни, че преместването на датата за избора е вследствие на компромис.

Според Румен Овчаров за основаването на Държавната петролна компания няма солидни причини:

" В България има над 3600 бензиностанции. Освен това доста бензиностанции в този момент започнаха регистрация и общата им численост е към 6000. Няма по какъв начин със 100 държавни бензиностанции да се промени пазара.” Той акцентира, че има логичност в данъчните хранилища, само че това е можело да стане без фанфари.

„ Не съм уверен, че КЕВР ще възвърне заслужено надписаните сметки на хората. По новия контракт на България с Газпром цените ще бъдат променяни всеки месец, а КЕВР взе решение да трансформира цените на потребителите един път годишно. Това е безсмислено и несправедливо”, разяснява Овчаров.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР