На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще разгледат на второ

...
На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще разгледат на второ
Коментари Харесай

Депутатите захващат Закона за отбраната и въоръжените сили

На пленарното съвещание в четвъртък депутатите ще прегледат на второ четене промени в Закона за защитата и въоръжените сили, съобщи БГНЕС.
Новите текстове плануват основаването на Съвместно командване на специфичните интервенции за синхронизиране на системата за командване и ръководство на силите за специфични интервенции на България с тази на страните – членки на НАТО.
Със законопроекта се основава опция за погашение на левовата равноценност на полагащата се безвъзмездна храна и ободряващи питиета по време на занятия, учения, тренировки и лагери на военнослужещите при справедлива неспособност за обезпечаването им.
Предвижда се българските жители, взели участие в задачи и интервенции на въоръжените сили на Република България отвън територията на страната, да могат да употребяват обществените кухни към Министерството на защитата и да бъдат подпомагани с парични средства.
В рамките на пленарното съвещание депутатите ще дебатират и по окончателните промени в Закона за ограниченията против изпирането на пари, с които отпада и задължението сдруженията да внасят в спецлужбите вътрешните си правила против прането на пари.
Те ще имат обаче разполагаем половин година, откакто ДАНС разгласява рисковете на страницата си, да ги разпознават и да ги включат в своите фирмени правилници. На първо четене бе признато и отпадането на задължението на юристите да рапортуват на специфичните служби за своите клиенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР