На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще разгледат на първо

...
На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще разгледат на първо
Коментари Харесай

Депутатите решават дали да се отложи тол системата за март догодина

На пленарното съвещание в четвъртък депутатите ще прегледат на първо четене измененията в Закона за пътищата, с които се регламентира въвеждането на смесената система за таксуване тежкотоварния трафик на база изминато разстояние, съобщи БГНЕС.

Вносители на новите текстове са група депутати от ГЕРБ, а те плануват тол системата да проработи най-късно до 1 март 2020 година. Това обаче е крайният очакван период. Ако по обсега и цените на новата система бъде реализиран консенсус по-рано, тя може да проработи и преди тази дата.

Първоначално бе планувано тол системата да стартира действителното си действие на 16 август тази година, само че от сектора на превозвачите показаха подозрения по отношение на тарифирането, което принуди ръководещите да дадат старт единствено на техническата част, а действителното събиране на таксите, които ще заплащат камионите с тегло над 3,5 тона, да бъде отсрочено за следващата година. В законопроекта се предлага и унищожаване на задължението на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да провежда разпространяването на бордови устройства и директното отчитане на ползвателите на платената пътна мрежа, като тези действия ще бъдат напълно трансферирани върху търговците, които в другите си качества реализират действия по даване на услуги по електронно събиране на пътни такси.

В рамките на пленарното съвещание народните представители ще разискват и промени в Закона за концесиите, които плануват концесионирането на морските плажове да става по реда на Закона за Черноморското крайбрежие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР