На пленарното заседание в четвъртък, 15 октомври, парламентът ще гласува

...
На пленарното заседание в четвъртък, 15 октомври, парламентът ще гласува
Коментари Харесай

Депутатите се произнасят по искането за оставка на Цвета Караянчева

На пленарното съвещание в четвъртък, 15 октомври, Народното събрание ще гласоподава проекторешението за преустановяване на председателските пълномощия на, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Под него стоят подписите на 96 депутати от „ “ и Движение за права и свободи, поискали Караянчева да напусне председателския пост. Мотивите на двете партии се припокриват, само че мотивите да започват процедурата бяха разнообразни. За левицата това бе потреблението на физическа мощ за извеждането на протестиращите майки от самодейността „ Системата ни убива “, които преди към месец пробваха да се барикадират в едно от фоайетата в постройката на някогашния Партиен дом. пък бяха недоволни от оставения без разглеждане техен сигнал за несъответственост сред член на изборната комисия и заеманата от него служба.
 ГЕРБ-Кърджали: Караянчева е опасност за Движение за права и свободи, по тази причина желаят оставката й ГЕРБ-Кърджали: Караянчева е опасност за Движение за права и свободи, по тази причина желаят оставката й
Цвета Караянчева е натурален, не назначен политически водач, който към този момент 13 години се бори с хегемонията на Движение за права и свободи в смесените региони. То...
Сред обвиняванията, които опозицията насочи към Цвета Караянчева са непознаване на текстовете на конституцията, уронване на престижа на законодателната власт, както и уединяване на публицистите от депутатите в постройката на Народното събрание.
За да мине проекторешението обаче, в зала то би трябвало да бъде подкрепено от повече от половината присъстващи депутати. Сметките демонстрират, че болшинството от ГЕРБ и „ Обединени патриоти “, дружно с депутатите от всекидневно подкрепящата ги партия „ Воля “, имат общо 128 гласа. Не е ясно обаче какъв брой от тях ще бъдат в пленарната зала по време на гласуването, както и какъв брой от самостоятелните народни представители ще поддържат настояването на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР