На пленарното заседание днес, парламентът ще разгледа предложенията за промени

...
На пленарното заседание днес, парламентът ще разгледа предложенията за промени
Коментари Харесай

Глобите за неизвинени отсъствия на депутати ще се гледат в пленарна зала

На пленарното съвещание през днешния ден, Народното събрание ще прегледа предложенията за промени в правилника си, които вкарват по-строги финансови наказания по отношение на отсъстващите без уважителна причина депутати, съобщи БГНЕС.

Причина за стягане на режима за депутатските отсъствия стана парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, която поради недоволството си след последните промени в Изборния кодекс към този момент втора седмица не взе участие в пленарните съвещание.

От ГЕРБ оферират неоправданото неявяване при поименна инспекция на кворума да се санкционира с удръжка в размер 750 лева от месечното им заплащане на съответния народен представител. Те оферират и още една смяна в правилника – всяка парламентарна група да има право единствено на три процедурни въпроса, които се отнасят до метода водене в границите на едно гласоподаване.

Най-тежка е финансовата глоба, предлагана от НФСБ. Тяхното предложение планува при безпричинно неявяване на три следващи или общо пет пленарни съвещание, да се удържа цялата заплата и да не се дават пари за спомагателни разноски.

От Вътрешна македонска революционна организация пък упорстват за смяна в метода на преизчисляване на депутатските заплати и въвеждането на така наречен Златно швейцарско правила, а от Българска социалистическа партия пък желаят „ замразяването “ им на 2 976 лева

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР