На пленарно заседание на Държавната дума кандидатът за поста министър-председател

...
На пленарно заседание на Държавната дума кандидатът за поста министър-председател
Коментари Харесай

Новият руски премиер представи приоритетите си

На пленарно съвещание на Държавната дума претендентът за поста министър-председател на Руската федерация Михаил Мишустин показа целите на своето държавно управление , като съобщи, че страната разполага с всички източници за решение на дилемите, сложени от президента Владимир Путин.

Агеция TACC обобщава какви са главните задания, върху които ще работи Мишустин.

„ Благодарение на макроикономическата непоклатимост и остатъка на бюджета имаме финансови източници за осъществяване на всички задания, сложени от президента ", увери кандидатът за премиерския пост.

Коментирайки наличието на посланието на президента, той означи, че то би трябвало да се преглежда като стратегия за обществена правдивост, учредена на обичайните полезности и адресирана към хората. „ На първо място, грижата за децата, за фамилията, за увеличението на тяхното благосъстояние и за подобряването на качеството на живот ".

Мишустин акцентира, че е належащо бързо и дейно да се приготвят всички законодателни актове, по които ще се управлява бъдещата работа. Според претендента за поста министър-председател активността към този момент е стартирана взаимно с Народното събрание. Той изрази вяра, че може да се употребява с поддръжката на депутатите от Държавната дума.

Съгласно думите му, за осъществяване на обществените задължения, изложени в посланието на президента, ще са нужни 450 милиарда рубли, които са налични.

За националните планове

Според него посланието на президента свързва националните планове в единна стратегия. „ Президентът зададе висок ритъм на работа, като направи обръщението към Федералното заседание на първата, апропо, цялостна работна седмица на новата 2020 година Задачите, които са сложени в него, придават на националните планове още по-дълбок смисъл и ги свързват в единна, огромна, систематична стратегия ", безапелационен бе той.

„ Правителството има голяма работа за извършване, с цел да укрепи доста всичките си области, и за това имаме всичко - утвърдени проекти, запаси, цели. И работата по националните планове би трябвало да се форсира ", съобщи Мишустин.

Според него разговорът с хората е причина за реализирането на национални планове. „ Искам да разгадавам на нашите губернатори, на районите, и най-после, да осигурим разговор с хората. Много е значимо да чуем какво се реализира и какво не ", акцентира претендентът за премиерския пост в Москва.

Мишустин благодари на Путин за доверието му и на депутатите за готовността им за градивен разговор. Той увери, че към този момент е разискал с фракциите предпочитаните задания, пред които е изправено държавното управление.

За връзките със субектите

Мишустин желае да построи ясна система на взаимоотношение с обособените субекти. „ Тъй като в доста от случаите осъществяването на поставените задания се отнася до районите, смятам за належащо да се провежда ясно взаимоотношение със субектите на Руската федерация ", цитира организацията думите му.

За стопанската система

Мишускин дава обещание да усъвършенства капиталовия климат и да обезпечи дълготрайни средства за съветската стопанска система. „ Т.нар. дълги пари са нужни за постоянен капиталов поток, за стопански напредък. Това е една от най-важните задания на Централната банка. Но, несъмнено, финансовият и стопански екип на държавното управление, както и преди, ще обезпечи нужната помощ ".

Мишустин разгласи желанията си да подтиква софтуерното развиване на съветската стопанска система. „ Стимулиране на софтуерното развиване на стопанската система. Трябва да се опитаме да създадем същински пробив в цифровизацията на действителния бранш ", съобщи той на пленарното съвещание на Държавната дума, на което ще бъде разисквана кандидатурата му за премиерския пост.

Мишускин също по този начин съобщи нуждата от увеличение на вложенията и връщането на доверието сред бизнеса и държавното управление. „ Макроикономическата непоклатимост, която имаме в този момент, е доста значим фактор. Днес са основани задоволително запаси <...>, реализирана е ниска инфлация. Всъщност виждаме, че ще я задържим в границите на 4%, това е доста значим фактор. За да се обезпечи по-нататъшен напредък на Брутният вътрешен продукт, е належащо, преди всичко, да се подсигурява растежът на вложенията ", заключи Мишустин, като добави, че е належащо и „ да се възвърне изгубеното доверие сред държавното управление и бизнеса “.

За бюджетните разноски

Кандидатът за поста министър-председател дава обещание да поддържа макроикономически баланс и ясно да дава приоритет на бюджетните разноски. „ За да реализираме тези цели (работата на държавното управление в социално-икономическата сфера), несъмнено, би трябвало да поддържаме макроикономически баланс и затова да натрупваме спомагателни доходи, с цел да осъществим поетите задължения “.
„ Ще дадем приоритет на бюджетните разноски, ще запазим инфлацията в дадените параметри не по-висока от 4% “, добави Мишустин.

За износа

Мишустин си сложи за задача да усили износа на съветския селскостопански бранш. „ По-нататъшен напредък на селскостопанския бранш. През последните години постигнахме много високи, съществени резултати в тази област. Почти изцяло гарантирахме продоволствената сигурност на страната. И в този момент главната задача е да се усили в допълнение експортният капацитет на селскостопанските артикули, освен на зърно, само че и на други растителни и скотски артикули “, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР