На пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателно предложението за разширяване

...
На пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателно предложението за разширяване
Коментари Харесай

Депутатите решават окончателно за 9% ДДС на бирата и виното

На пленарно съвещание депутатите ще гласоподават дефинитивно предлагането за разширение на кръга от артикули и услуги, които да се таксуват с по-ниска Данък добавена стойност ставка, предава БГНЕС. Идеята е на „ Обединени патриоти “ и се постанова поради проблемите на туристическия отрасъл по време на епидемията от ковид, а с поддръжката на съдружните сътрудници от ГЕРБ към този момент получи утвърждението на Комисията по бюджет и финанси.
Новите текстове плануват с 9% налог да се таксуват нискоалкохолните питиета – вино и бира, както и услугите на туристическите оператори и екскурзиите със инцидентен транспорт. В последния миг към тази група бяха добавени още фитнесите и спортните уреди, измежду които басейни, стадиони и други. Мярката ще бъде краткотрайна и ще работи в поддръжка на бизнеса от 1 август тази година до 31 декември 2021 година.
В рамките на съвещанието депутатите ще обсъдят и препоръчаният от опозицията план на решение за основаване на краткотрайна анкетна комисия, която да изследва придобиването от Българската банка за развиване на акции от капитала на Първа капиталова банка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР