На плановете на новото гръцко правителство за намаляване на данъка

...
На плановете на новото гръцко правителство за намаляване на данъка
Коментари Харесай

Гърция намалява данъка върху недвижимата собственост

На проектите на новото гръцко държавно управление за понижаване на налога върху недвижимата благосъстоятелност е отдаден водещият материал в „ Та неа “, оповестява списваният в южната ни съседка в. " Български вести ".

Вестникът оповестява, че намаляването ще стане на три етапи, като ще стартира още през този август с окончателните годишни вноски, когато ще бъде приложено понижаване на налога с 10 % за парцелите на стойност до 200 хиляди евро. През 2020 година данъкът ще бъде понижен с още 20 % за всички парцели, а през 2021 година – отново с 10 %, още веднъж за всички.

„ Та неа “ оповестява още, че данъчните служби са открили 20 хиляди парцела в Гърция, включени в уеб страницата за онлайн резервации на квартири Airbnb, които не са декларирани.

„ Филелефтерос “ също оповестява за държавните проекти за облекчение на данъчната тежест. Изданието написа, че планът на кабинета в данъчната сфера ще бъде импортиран в Народното събрание до края на август и ще даде глътка въздух на всички, най-вече на междинната класа и пластовете с ниски приходи.

Икономическият всекидневник „ Нафтемборики “ също разяснява проекта на държавното управление на Кириакос Мицотакис за облекчение на данъчното облагане, поощряване на вложенията и подсилване на ликвидността в действителната стопанска система, само че оповестява още, че с цел да избегне възраженията на интернационалните институции към евентуалното понижаване на държавните доходи, кабинетът ще приложи паралелно един втори проект за бюджетни икономии, които не включват фискални ограничения. Проектът е бил подготвен от месеци и се счита, че може да докара до икономии от порядъка на 950 милиона евро годишно.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР