На планетата съществуват толкова много буболечки — жилещи, щипещи, пъплрщи,

...
На планетата съществуват толкова много буболечки — жилещи, щипещи, пъплрщи,
Коментари Харесай

3 от най-ужасяващите бубулечки на планетата

На планетата съществуват толкоз доста буболечки — жилещи, щипещи, пъплрщи, пълзящи и летящи. Някои от тях са безобидни, други са рискови, а трети са толкоз смъртоносни и ужасяващи, че ще ви настръхнат косите.

Вижте три от най страховитите инсекти, които сигурно не бихте желали да срещате.

Огнени мравки



Те се срещат в Централна и Източна Африка и в някои елементи на Азия. Ако ви ухапят такива мравки, чувството, което изпитвате в този миг, може да се съпостави с изгаряне. Мравките живеят в колонии и може да причинят гибел, в случай че ви ухапят прекомерно доста пъти. Съществува статистика, съгласно която от захапване от огнените мравки умират 5% от ухапаните. Причината за гибелта е анафилактичният потрес.

Съществуват към 280 типа мравки, които хапят.

Конска муха



Конските мухи са снабдени с челюст сходна на ножици, която раздира плътта. Докато мъжките представители на конските мухи се хранят с пъстър прашец, женските се хранят с кръв, с цел да подкрепят процеса на развиване на яйцата си. Има над 150 типа конски мухи.

Гигантски японски стършел



Гигантският японски стършел съставлява огромно насекомо, като възрастните човеци доближават до 4 см дължина и развиват 6 см обсег на крилата. Стършелът има огромна жълта глава с две огромни и три дребни очи, кафяв торакс с крила и коремче с кафяви и жълти линии. Японското наименование на този тип стършели е "сузумебачи " (врабче — пчела).

Опасността от отровата на гигантския японския стършел се крие в огромното количество, което стършелът отделя с всяко едно ужилване. Ужилването е извънредно мъчително и постанова незабавна хоспитализация.

Всяка година в Япония приблизително 40 души умират от анафилактичен потрес след ужилване от великански стършел.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР