На планетата ни живеят толкова интересни и невероятни създания редом

...
На планетата ни живеят толкова интересни и невероятни създания редом
Коментари Харесай

Неочакваните факти за животните

На планетата ни живеят толкоз забавни и невероятни създания паралелно с нас, хората. И в същото време не знаем толкоз доста неща за тях. Животните ни изненадват непрекъснато със своите невероятни качества. Подбрали сме някои от тях тук:

1. Горилите са необикновено мощни.

Могат да вдигнат тежест, която надвишава 10 пъти тяхното лично тегло. Въпреки че споделяме много общи черти от нашите ДНК, горилите са неведнъж по-силни от който и да е човек – и по-конкретно: една горила е по-силна от 20 души. А захапката им е по-здрава от тази на лъва.

2. Прерийните кучета се целуват.

Прерийните кучета допират устните си, когато се поздравяват. Понякога даже го вършат с език. Това целуване постоянно придружено с други любовни жестове като гушкане, игра. Изследователите са открили, че животинчетата вършат това по-често в зоопарковете, когато хората ги следят – очевидно им харесва вниманието.

3. Хипопотамите се киснат във водата поради сухата си кожа.

Причината, заради която хипопотамите прекарват толкоз доста време във вода, е, че тяхната извънредно суха кожа се нуждае от хидратиране. Животните прекарват до 16 часа дневно, с цел да поддържат кожата си влажна. Когато не са във водата, те се „ потят “ и отделят мазна червеникава субстанция, която съставлява на процедура нещо като овлажнител за кожа и слънцезащитен крем.

4. Ламите са ужасно общителни.

Ламите са много любвеобилни същества и въобще не обичат да живеят сами. Проявяват деликатност както към себеподобните си, по този начин и към хората, заради което набират от ден на ден известност като избор за домакински любим и даже ги съпоставят с кучетата.

5. Лъвовете са поспаланковци.

Мъжките спят до 20 часа в денонощието. Женските, въпреки това, спят към 15-18 часа, тъй като те са тези, които ловуват. Все отново лъвовете са хищници, тъй че не им се постанова да треперят непрекъснато за сигурността си – заслужили са си привилегията да си почиват и да пестят сила за нощния лов. 

6. Маймуните и шимпанзетата схващат от математика.

Тези невероятни същества могат да четат написани цифри и да броят, да вземат решение пъзели и да правят някакви съществени дейности по броене. Някои по-умни типове могат даже да умножават. Учените демонстрират интерес към тази дарба на шимпанзетата – освен тъй като е любопитно какъв брой умни са, само че и тъй като това хвърля светлина и върху метода, о който хората схващат числата.

Още любопитни обстоятелства за животните четете

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР