На плажа мидените черупчици са навсякъде около нас – даже

...
На плажа мидените черупчици са навсякъде около нас – даже
Коментари Харесай

Декорации с миди, раковини и други морски съкровища

На плажа мидените черупчици са на всички места към нас – дори не ги виждаме. Децата ги събират с неутолима пристрастеност, подреждат ги и строят с тях до безспир. Украсяват пясъчните си крепости и през дните на почивката, сбирката пораства неимоверно. Да не забравяме и раковините, рапаните, рачешките щипки, необикновените камъчета и всевъзможни други съкровища.

Те стават и неделима част от багажа ни на потегляне, а у дома към този момент се чудим какво да ги вършим, децата също ги не помнят с времето и намират нови източници на ентусиазъм за игрите.

В същото време магазините за сувенири са цялостни с произведения с мидени черупки и раковинки – от майсторски ръчно правени до китайски евтинии. И всички сме като че ли длъжни да си купим все нещо за спомен.

Но за какво да не употребяваме мидите, които сами сме събрали? С малко повечко изпитание и ентусиазъм и без да е необходим необикновен гений, всеки може да си направи безценен сувенир от лятната отмора. Децата също могат да вземат участие с подбора и съчетанието.

Какво е належащо преди да се заемете с морските съкровища:


Моите морски съкровища съхнат на терасата в подготвеност да направя вятърен чан

Трябва да ги измиете и подсушите доста добре. Особено е значимо това за рапаните и раковинките. Подберете ги да са не са доста тънки или към този момент начупени – дано формата да е непокътната.

Ако вършиме дупки, пригответе най-тънкото борче на бормашинката и се подсигурете с аварийни бройки – мидите се чупят елементарно. Пробивайте в основата им, където са най-дебели. Най-добре се работи с парещ силикон.

На морските черупки отиват цветове като морско синьо, лазурно синьо и тюркоазено, землисто кафяво, бежово и цвят капучино, естествени материи – коноп и лен, канава и материали като дърво, камък. Експериментирайте самоуверено – колкото по-натурален и даже невъзпитан е типът на готовата украса, толкоз по-ефектна е тя.

Както е направила нашата читателка Илияна Боянова – най-добре върху миди и камъчета се рисува с акрилни бои, които са с кондензиран цвят, устойчиви са и имат лъскаво покритие с лакиращ резултат, което ще резервира декорацията във времето. Ето ги красивите камъчета и мидички от нейната почивка, която тя показа с нас.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР