На плаж Алепу природа няма. Тя е унищожена от свлачището.

...
На плаж Алепу природа няма. Тя е унищожена от свлачището.
Коментари Харесай

Защитата на съпруга на Захариева за строежа: На Алепу природа няма

На плаж Алепу природа няма. Тя е унищожена от свлачището. Имахме избор - или да оставим там кратер, или да създадем артикул с добавена стойност. Това ни стимулира да работим на обекта.
Това съобщи пред bTV арх. Ангел Захариев от “A&A Architect ” и брачен партньор на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.
Припомняме, че абсурдът със противоречивия градеж на Алепу се разгаря с цялостна мощност от предходната седмица. Започнаха и инспекции от ДНСК и ВАП, а през вчерашния ден стана ясно, че съучастник в архитектурното бюро, отговорно за плана е арх. Ангел Захариев - брачен партньор на вицепремиера Екатерина Захариева.
Той сподели фотография на региона, преди градежът да стартира. На нея се вижда изровен от свлачището скат над плажа. В същия дух беше и изказването на бюрото през вчерашния ден, че природата е унищожена от свлачището, а не от градежа. В същата позиция от бюрото зададоха няколко въпроса, на които дадоха отговор сами.
" Твърде доста пъти чухме, че това “не е от неговите пълномощия ”. Зададоха си въпроси, на които си дадоха отговор сами. Заявиха, че не знаят по какъв начин е трансферирана собствеността. Това значи, че не знаеш за кого проектираш, не знаеш кой ти заплаща ", съобщи пред bTV Мирислава Петрова - деятел от " Да запазим Корал ".
В същото време арх. Захариев изясни, че сега строителството е спряно по условие на режимите в мрежата от предпазени територии " Натура 2000 ", защото в региона гнезди необичаен тип птица.
Шахтите в единия завършек на терена обезпечават достъп до подземната му част, изясни за следващ път Захариев. Противосвлачищното оборудване има акт за въвеждане в употреба, което значи, че то работи и свлачището е спряно, посочи той.
Асансьор обаче няма към момента, защото той ще е нужен в бъдеще, когато структурата бъде засипана. От самото начало в региона е известно, че се строи курортно населено място, не сме крили нищо, статутът на земята е изменен през 2007 година, доста преди ние да стартираме работа по плана, изясни архитектът.
По проект може да се строи на 6 метра от бреговата линия, сподели Захариев на въпрос на какво разстояние ще бъдат най-близките здания до морето. Да, структурата е грозна, само че тъй като не е приключена, изясни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР