На пето място сме по отношение на потвърдените случаи на

...
На пето място сме по отношение на потвърдените случаи на
Коментари Харесай

Бивш говорител на ЦИК: Вече сме пети в Европа по разпространение на коронавируса

На пето място сме във връзка с доказаните случаи на ковид в Европа за месец юни, като се счита на база 1 000 000 души от популацията. Това твърди в собствен пост във Фейсбук социологът Цветозар Томов, някогашен представител на ЦИК.
По негови сметки, през предишния месец в България е имало по 356 доказани случая на COVID-19 на 1 000 000 души. Пред нас са единствено Румъния, с 401 случая, Люксембург с 449, Португалия с 946 и Швеция с 3017.
" Това са данни единствено от юни. Защо единствено от юни? Защото тези, които са се срещнали с вируса по-рано към този момент или са оздравели, или са изгубили борбата с него. България към този момент е осъществила прехода от първите към последните места в тази ранглиста. Да се приказва, че се оправяме по-добре с пандемията спрямо множеството страни от Европейски Съюз към този момент е заблуда, която беше действителност единствено преди месец ", разяснява Томов.
Под обявата му във Фейсбук се води развълнуван спор, като има изказванията, че съпоставката не е правилна - тъй като статистиката в другите страни в Европа се води друго. Потребител с името Даниела Стоева споделя, че в Словакия да вземем за пример броят за умрял от COVID-19 единствено човек без други болести.
" Наистина, това не са нива, които директно ни заплашват с епидемиологичен гърмеж, само че самата наклонност е притеснителна, още повече, че се случва в сезон, в който чакахме епидемията да затихне изцяло ", разяснява самият Томов.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 юли "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР