На пазара вече има най-различни аудио технологии, които заобикалят кабелите

...
На пазара вече има най-различни аудио технологии, които заобикалят кабелите
Коментари Харесай

Звуковият лъч, който никой друг не може да чуе

На пазара към този момент има най-различни аудио технологии, които заобикалят кабелите и стандартните микроговорители в слушалките, доставяйки тон до ушите ни по " невидими " способи.

Видяхме смарт телефони със тон, приближаващ от трептения в екрана, както и джаджи, които изпращат звука посредством трептения в костите на главата, само че неотдавна се появи устройство, което надминава и най-смелите ни упования за новите технологии.

Името му е SoundBeamer 1.0, артикул е на израелската компания Noveto Systems и на пръв взор наподобява като напълно естествена домашна аудио система.
 Снимка 505142

Интересното при него е, че звукът не се разпръсква в пространството в близост, както при елементарните представители, а доближава единствено и само до ушите на индивида пред него.

Това става чрез звуков лъч, ориентиран към ушите на потребителя, който основава чувство, че музиката и звуците се случват в средата към слушащия.

В устройството е вграден датчик, който точно следи придвижването на главата и надлежно на ушите и изпраща сигнала тъкмо там, където е необходим.

Така бихме могли да слушаме музика или да гледаме филм с оптимално реален тримерен тон, без да носим слушалки и без някой в близост да чува това, което чуваме ние.

Разбира се, технологията мигновено може да бъде употребена за тихи (за околните) Zoom срещи и да ни лиши от неприятното чувство да прекарваме часове наред със слушалки в ушите.
 Huawei x GENTLE MONSTER Eyewear II и какво оферират аудио слушалките на компанията
Новите очила на Huawei могат да заместят слушалките

По-трудно ще ги изгубим

Първите, тествали новата технология, признават, че чувството е сюрреалистично и не може да бъде съпоставено с нищо, което сме изпитвали досега, като аудио преживяване, написа APNews.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР