На пазара вече е дългоочакваният втори том на „Хитлер и

...
На пазара вече е дългоочакваният втори том на „Хитлер и
Коментари Харесай

Илезе втори том на историческата сага за Хитлер и Сталин - slava.bg

На пазара към този момент е дълго чаканият втори том на „ Хитлер и Сталин. Успоредни животописи “ от историка лорд Алън Бълок (издателство „ Милениум “).

В монументалния труд някогашният секретар на Чърчил проучва и изследва Втората международна война и последствията от нея през призмата на Хитлер и Сталин, които хвърлят Европа в унищожителна борба за власт и превъзходство.

Гледните точки, проектите и дейностите на двамата диктатори са подложени на в детайли съпоставяне, като по този начин четивото показва доста по-цялостен и приключен образ на жестоката война от този, който е оповестен в учебниците. Книгата демонстрира същинското лице на тиранията и устрема за налагане на международна политическа надмощие.

Лорд Алън Бълок стартира академичната си кариера в Оксфорд. През 1960 година става създател на Сейнт Катринс Колидж, а сред 1969 и 1973 година е заместник-ректор на Оксфордския университет. Става член на Британската академия през 1967 година, джентълмен на Почетния легион през 1970 година, а през 1976 година – доживотен пер на Обединеното кралство.

Автор е на монументалните писания „ Хитлер: проучване на тиранията”, „ Животът и епохата на Ърнест Бевин”, „ Либералната традиция и филантропичната традиция на Запада”. Както и останалите му книги, „ Хитлер и Сталин. Успоредни животописи” е преведена на голям брой езици и се трансформира в бестселър по целия свят.

Първият том на академичното четиво съумя да превземе и българската публика, като единствено за няколко дни след излизането си бе разграбен от книжарниците, а тиражът му беше привършен.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР