На пазара в Благоевград вече започна продажбата на грозде. Търговците

...
На пазара в Благоевград вече започна продажбата на грозде. Търговците
Коментари Харесай

Добра реколта на грозде в Благоевградско

На пазара в Благоевград към този момент стартира продажбата на грозде. Търговците споделят, че търсенето е огромно, а годишна продукция тази година от другите сортове грозде е доста добра и качеството е високо. Около 1 лев за кг върви цената на сортовете мерло и каберне.

Благоевград

Румен Алексов всяка година самичък си прави вино, тъй като избира домашното произвеждане. Купил е към 300 кг мерло и споделя, че качеството му е високо.
Румен Алексов: Супер е трета година поред е доста висока захарността - 24-26 и съм доста удовлетворен. Предпочитам аз да си го върша, тъй като знам по какъв начин да направя хубаво вино и домашното вино, най-малко съгласно мен, съпоставяне с това в заведението или магазина е по-качествено.
На пазара се предлага най-вече грозде от региона на Пловдив и Пазарджик, тъй като реколтата от Петрич и Сандански тази година е слаба.
Илияна Митрева, продавач: Тук в нашия регион е доста изсъхнало. Просто топлината тази година температурите си оказаха въздействие.
Търговците поучават клиентите да оглеждат добре гроздето преди да го купят.

За облекчение на купувачите на пазара се предлага и смилане на гроздето, а до началото на октомври се чака цената на мерлото и кабернето да падне до 50 стотинки за кг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР