На пазара се предлагат достатъчно много решения – безплатни и

...
На пазара се предлагат достатъчно много решения – безплатни и
Коментари Харесай

10 алтернативи на Zoom за видеоконференции

На пазара се оферират задоволително доста решения – безвъзмездни и платени, с цел да можем да изберем най-подходящото за потребностите си

Видеоконферентните връзки станаха изключително настоящи в последните месеци
(снимка: CC0 Public Domain)

Да се забележим с хора от фамилията, които са далеко, да беседваме с сътрудници или да проведем изявление с претенденти за работа – видеоконферентните връзки през днешния ден са ни нужни повече от всеки път. За благополучие пазарът предлага задоволително доста решения, с цел да можем да изберем съгласно личните си потребности и значими критерии.

Zoom стана любимец на мнозина, избрали да работят посредством видеоконферентна връзка. Но с изключение на тази платформа има най-малко още 10 хубави решения за другарство посредством глас, облик и чат. Ето листата с тези приложения, селекциониран от Tech Reopublic:

Microsoft Teams

Microsoft Teams е видеоконферентна връзка от пакета Office 365. Въпреки това всеки може да се записва за безплатната версия на Teams, като употребява персонален имейл адрес. Версията от „ ниско равнище ” разрешава поддръжка за до 300 членове, достъп за посетители, еднопосочни и групови видео/аудио диалози, шерване на екрана и файлове до 10 GB на екип.

Бизнес-плановете оферират повече. Тогава админите имат достъп до принадлежности за сигурност, ръководство и сходство. Екипите могат да споделят файлове до 1TB на консуматор и да си сътрудничат, употребявайки настолните стратегии от Office и SharePoint Online. Поддържат се уебинари и образования.

Skype

Другият известен артикул на Microsoft, Skype, е добре познато приложение за видео-чат. Платформата поддържа до 50 участници за безграничен интервал от време гратис, което я прави идеална за по-малки компании. Тя има функционалност за запис на диалози, която всеки член може да употребява. Позволява на потребителите да резервират и споделят записа в период до месец. Потребителите обаче би трябвало да имат изтеглено приложение Skype.

GoToMeeting

Услугата за уеб конференции GoToMeeting разполага с аудио и видео сесии, шерване на екрана и мобилно приложение за Android и iOS. Стандартната версия, която разрешава до 150 членове на екипа, е платена. Подходяща е за дребни и междинни компании, като може да обхване до 250 участници. Големите компании могат да изберат Enterprise проект, който свързва до 3000 консуматори.

Join.me

Join.me е отлично решение за по-малки компании или такива с по-оскъден бюджет. Аудио-срещи със шерване на екрана са налични за до трима участници гратис. Платените проекти стартират с Lite, който дава опция за присъединяване на петима души в срещата и без ограничаване във времето. Видеото не е включено тук, само че се употребяват шерване на екрана и прозорците.

По-високата версия коства повече, само че разрешава до 250 участници, 50 GB облачно предпазване, 10 потока от уеб камери, запис и обмисляне. Бизнес-изданието има функционалностите на Pro плюс 1TB за облачно предпазване, автентификация на предприятия и интеграция със Salesforce.

Cisco Webex

Cisco Webex е друга известна платформа за видеоконференции. Безплатната версия предлага доста време за до трима консуматори и до 40 минути за 50 участници. Освен това поддържа HD видео, варианти за шерване на екрана и запис. Платените проекти разрешават присъединяване на повече присъстващи, функционалности за предпазване и ръководство в облака, а бизнес-плановете поддържат Microsoft Exchange и Active Directory. Системата е създадена изначално за корпоративно ползване и за нея е присъщо високото равнище на сигурност.

BlueJeans

Това приложение не стана известно у нас, само че доста бизнеси по света го употребяват, в това число и финансови институции. BlueJeans предлага първокачествен стрийминг за по-малки екипи. Трите му варианти за обслужване включват самостоятелен абонамент, подобен за дребен екип и за цяла компания. Най-скромният абонамент е 1 консуматор и включва до 50 гости. Екипната версия прибавя 10 часа записи на срещи в облака и общо табло за до 75 консуматори. Корпоративната версия поддържа до 150 участници и календар на системата на стаите.

Intermedia AnyMeeting

AnyMeeting сплотява видеоконферентна връзка, чат и шерване на екрана в една платформа, основана в облака, която има VOIP благоприятни условия и PBX система от високо равнище. Платформата е предпазена с криптиране „ от край до край ” и HIPPA функционалности, включени във всички издания. Има три версии, вариращи от индивидуален до професионален ползвател, които се разграничават по цена и според от броя на членовете в организацията. До 2021 година обаче потребителите могат да получат Pro гратис.

Гугъл Meet

Бизнес версията на Гугъл Meet разрешава видео-срещи за клиенти на G Suite, само че външни участници не могат да се свързват. Броят на участниците в G Suite Basic е стеснен до 100, само че стига до 150 за бизнес-версията и 250 при корпоративната. За да преминат на вид с до 100 000 членове публика и да записват/запазват срещи, потребителите се нуждаят от G Suite Enterprise.

RingCentral

RingCentral предлага впечатляваща безвъзмездна версия с до 100 участници, неограничени срещи „ един с един ”, 40-минутни групови срещи и шерване на десктопа и съответни приложения. Има и платена версия, която разрешава неограничени групови срещи и 1000 минути диалози. Premium абонаментът комбинира диалози, известия и срещи в едно, улеснява екипното съдействие с неограничени видеоконференции и аудио срещи.

Zoho Meeting

Zoho Meeting разполага с благоприятни условия за уебинари, образования и онлайн срещи. Платформата разрешава шерване на аудио, видео и екран, както и телефонни аудио, записи и календари. Плановете стартират от скромна цена за 100 участници и 10 записа, само че по-високите версии включват до 250 участници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР