На пазара на конзоли за видеоигри има трима основни играча,

...
На пазара на конзоли за видеоигри има трима основни играча,
Коментари Харесай

Коя е най-добрата игрална конзола?

На пазара на конзоли за видеоигри има трима съществени играча, които са в люта конкуренция един с различен, като всеки от тях има неповторими преимущества и, несъмнено, някои дефекти. PlayStation 4 е елементарен за прилагане - Sony са създали мощна подпора, предопределена да притегли колкото се може повече играчи, а вложенията към този момент значително са изплатени. Въпреки че Microsoft желае най-малко толкоз хора да играят Xbox One, колкото и Play Station 4, компанията разчита главно на своята екосистема, която е по-отворена от тези на която и да е от другите конзоли. Xbox One поддържа кръстосано възпроизвеждане на игрите с Windows 10, а вграденият в архитектурата ѝ Mixer за директно предаване онлайн несъмнено е впечатляващ инструмент. В същото време Nintendo Switch, която не е толкоз мощна като другите две конзоли, компенсира този механически дефицит с новаторски хибриден дизайн.

Затова тук ще разгледаме мощните и слабите страни на PS4 Slim, PS4 Pro, Xbox One S, Xbox One X и Switch – информация, която ще е потребна за всеки, който желае за идните празници да стане част от вълшебния свят на игралните конзоли.

PlayStation 4

PlayStation 4 е може би най-популярната подпора за настоящето потомство геймъри, като Sony неведнъж изпревари Microsoft и техния Xbox One, откакто двете системи дебютираха през 2013 година PS4 се появи на пазара на цена от 400 $ и включваше модернизиран AMD процесор и заричане за възможна HDR поддръжка, макар че този главен модел всъщност към този момент не съществува. Три години след стартирането на PS4, Sony показа две осъвременени версии - PS4 Slim и PS4 Pro.

Slim версията дава отговор изцяло на името си - по-лъскава и несъмнено по компактна версия на базовия модел, която обаче резервира техническите спецификации от 1.84-терафлопа AMD процесор, 500GB или 1TB величина на твърдия диск, както и Blu-ray и DVD поддръжка.

PS4 Pro e същинският ъпгрейд на Sony. Конзолата коства 400 $ и е доста по-тежка и обемиста от Slim версията. Най-забележителната му функционалност е възможностт а да се играе в 4K режим , което става допустимо благодарение на развой, наименуван шахматен рендеринг. Разбира се, това в действителност не е същинско 4K , само че е толкоз близо, че е съвсем невероятно да се откри разлика. PS4 Pro не съдържа никакви основни усъвършенствания на процесора или паметта спрямо PS4, макар че включва процесор AMD 4.20-терафлопа.

Но каква изгода е 4K подпора, в случай че игрите не поддържат по-висока резолюция от 1080p? За благополучие има значителен набор от заглавия, усъвършенствани за PS4 Pro благодарение на шахматен рендеринг или други техники за преоразмеряване. Списъкът с игри включва Abzu, Outlast 2, No Man " s Sky, Resogun, Rez Infinite, Rocket League, Nex Machina and The Witness, Destiny 2, The Witcher 3: Wild Hunt, Uncharted 4: A Thief " s End, Fallout 4, Overwatch, Resident Evil 7: Biohazard, Horizon Zero Dawn и Battlefield 1.

През последните няколко години Sony дейно се ориентира към дребните студия за произвеждане на игри и изобретателни, всеобщо известни самостоятелни планове. В последно време компанията обърна съществено взор и към виртуалната действителност.

PlayStation VR е впечатляваща добавка към опциите за виртуална действителност, които дава конзолата на Sony. Разработката е налична от към година, само че в PlayStation Store към този момент има над 100 разновидността за виртуални преживявания, като при започване на 2018 година се чака да излязат още най-малко 60. И самият хардуер на PSVR следва да бъде усъвършенстван - обновена версия на VR-хедсета към този момент е в продажба в Япония.

Предимства и дефекти на PS4 Slim

Предимства – VR, Blu-ray, игри от самостоятелни студия, ААА игри

Недостатъци – не поддържа 4К и UHD Blu-ray, джойстикът Dualshock 4 има къс живот на батерията

Предимства и дефекти на PS4 Pro

Предимства – всичко, изброено за PS4 Slim, PSVR, поддръжка на 4К

Недостатъци – не поддържа UHD Blu-ray, неуместен за преместване, джойстикът Dualshock 4 има къс живот на батерията.

Xbox One

Ако има компания, която може да преодолее разликата сред игралните конзоли и персоналните компютри, това е Microsoft. Екосистемата на Xbox е изцяло съвместима с Windows 10 посредством програмата Play Anywhere – този вид игри за Xbox One поддържат кръстосано възпроизвеждане с Windows 10, което разрешава на геймърите, които са почитатели на конзолите, да споделят игри с техните PC-приятели или просто да играят безпроблемно което и да е заглавие и в двете системи. Плюс това, игрите от вида Play Anywhere за Xbox One автоматизирано са съвместими с Windows 10 без спомагателни разноски, както и назад.

След като Microsoft показа платформата Play Anywhere по време на E3 2016, се наложи да се обясни кои игри фактически ще са съвместими с новата функционалност, което наложи софтуерният колос да промени тази категория от " всяко ново заглавие, оповестено от Microsoft Studios " до " всяко ново заглавие, оповестено от Microsoft Studios, което показахме на сцената на E3 тази година " . Фенове не останаха удовлетворени от смяната, макар че към днешна дата има доста високопрофилни игри в листата " Play Anywhere ", в това число Cuphead, Tacoma, Forza Motorsport 7, Middle-earth: Shadow of War, Resident Evil 7: Biohazard, Gears of War 4, Thimbleweed Park, Ruiner and We Happy Few.

Подобни информационни проблеми преследват Microsoft още от дебюта на Xbox One. В началото от компанията показаха Xbox One като “винаги онлайн конзола”, което разрешава по-лесни актуализации, вход за разработчици и така нататък Потребителите не бяха впечатлени от това, аргументирайки се, че една система, която постоянно е онлайн, незаслужено би лишила доста хора от опцията да играят на нея , поради разликата в качеството на интернет мрежите в другите точки на света. След поредност от несполучливи актуализации, Microsoft в последна сметка се отхвърли от непрекъснатата съгласуваност на своята конзолата.

Днес има два модела Xbox One на пазара - Xbox One S и Xbox One X. И макар че доста хора настояват, че всички конзоли в днешно време изискват непрекъсната интернет връзка, с цел да действат вярно, нито един от двата разновидността на Microsoft не изисква това.
1 2
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР