На пазара е най-новата книга на „Милениум” „Лечителят Петър Димков

...
На пазара е най-новата книга на „Милениум” „Лечителят Петър Димков
Коментари Харесай

Излезе златно четиво за лечителя Димков - slava.bg

На пазара е най-новата книга на „ Милениум” „ Лечителят Петър Димков в над 200 рецепти” от съставителката София Петрова. Премиерното четиво събира подробни биографични сведения за личността на Петър Димков, неговите рекомендации за лекуване и филтриране, както и над 200 предписания за разнообразни болежки и положения. Лечителя е роден на 19 декември 1886 година Той наследява интереса си към националната медицина от майка си, която е видна знахарка.

Макар и да не е приключил медицина в университет, а да става боен, Димков е извънредно грамотен и съумява да се самоизлекува от редица заболявания – мускулен и ставен ревматизъм, хемороиди, малария, повишен далак и ишиас, с парни и седящи бани и спазвайки непоколебим хранителен режим. В началото на 30-те години на предишния век до момента в който е на военна работа става като единственият офицер, чиято рота остава незасегната от върлуващата на фронта холереза.

Димков избавя подчинените си, издавайки заповед, с която задължава бойците да пият единствено преварена вода и да одобряват под негово управление комбинации от чесън, лимонтузу и доста чайове. Опитът от фронта се оказва доста потребен за самия Димков – той продължава и доразвива учението си, добавя знанията си за лечебните треви и растения, усъвършенства рецептите си, като следи пациентите в другите стадии на заболяването.

С цената на доста труд и отдаденост Лечителя съумява да избави стотици хора от разнообразни болести и то изцяло безплатно. „ Безсребърникът”, както са го наричали съвременниците му, стига до преломната 95-годишна възраст и съумява да формулира скъпи рекомендации за здравословен метод на живот, режими за намаляване, поддържане на оптимално тегло, препоръки за дъга младост, които самият той следва до края на земния си път, наставления за филтриране, билкови и естествени предписания, както и да формулира теория с съществени и наложителни условия за влияние над заболяванията.

Всички те са разказани в детайли в книгата „ Лечителят Петър Димков в над 200 рецепти”. В златното четиво ще откриете и незаменимите мисли на мъдреца, с които той изяснява философията си за живота и които оказват помощ за пречистването освен на тялото, само че и за избавянето от душевни заболявания и подозрения.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР