На път сме да репликираме резултатите от лятото, остава въпросът

...
На път сме да репликираме резултатите от лятото, остава въпросът
Коментари Харесай

Доц. Стойчо Стойчев отново очаква резултатите от лятото

На път сме да репликираме резултатите от лятото, остава въпросът дали президентът е кадърен да сложи разговора преди всичко. Това сподели в изявление за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ политологът доцент Стойчо Стойчев.

Според него към този момент се усеща умората в политическите партии и гласоподавателите да вършат избори, защото резултатите предстоящо няма да трансформират като цяло политическия пейзаж. По-важен е залогът дали провеждането на 2 в 1 избори ще повлияе по някакъв метод на едните и на другите.

„ До огромна степен посланията в двете акции не се смесиха. Избягването на ясна идентификация на претендентите за президент с политически партии посредством издигането им от инициативни комитети докара до по-малко асоциации сред главните партии и политическите претенденти за президент. Тези избори са напът да произведат доста сходна обстановка, каквато създадоха изборите през лятото и тези напролет. Отново стои въпросът дали президентът е кадърен да сложи разговора и компромиса преди всичко, с цел да могат политическите сили в Народното събрание да образуват болшинство, което в някакъв действен порядък да излъчи освен кабинет, само че и законодателна стратегия която да ръководи страната в обозримо бъдеще. Всичко това сега е сложено под въпрос, тъй като сме на път да репликираме резултатите от лятото “, съобщи доцент Стойчо Стойчев.

Той уточни, че обвиняванията и компроматите все по-малко работят по време на избори. " Вижда се и бягство на пряк конфликт сред политиците, които избират самостоятелните изяви, вместо дебатите, а по този начин политиката се трансформира в монолог, изясни Стойчо Стойчев.

Той предвижда по-висока изборна интензивност по отношение на лятото или към 3 до 3,5 милиона гласоподаватели да упражнят правото си на глас.

„ Очаквам спокойна изборна конюнктура в неделя, малко фактори биха влияли върху държанието на гласоподавателите. Трябва обаче да се означи и изборното държание от страна на Бойко Рашков във връзка с това да привиква кметове на общини на разпити в полицията, което по всевъзможни стандарти на актуалната демократична политика може да се дефинира като политическа принуда. Те са изборни, тъй като са ориентирани към общини, в които на предходни избори повече гласове са печелили партиите ГЕРБ,ДПС или разнообразни от така наречен партии на смяната “, добави Стойчо Стойчев.

Според Стойчо Стойчев на тези избори ще гласоподава онази част от обществото, която е по-активна, заплаща налози. " Тези хора желаят по-предвидима политика и ангажимент на държавното управление във връзка с основни макроикономически индикатори ", посочи той.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР