На път I-5 край Велико Търново са предприети текущи ремонти,

...
На път I-5 край Велико Търново са предприети текущи ремонти,
Коментари Харесай

АПИ: На път I-5 край Велико Търново са извършени ремонти, веднага след решението на НС от 26 април

На път I-5 край Велико Търново са подхванати настоящи поправки, незабавно след решението на Народното събрание от 26 април

Това оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ в отговор на изказванията, че има инфраструктурни дефекти в региона на тежката злополука.

През юли е изкърпена настилката на сектора от път I-5 Русе – Велико Търново, на територията на област Велико Търново, допълват от организацията.

Дейностите са предоставени от Агенция "Пътна инфраструктура " незабавно откакто решението на Народното събрание от 26 април т.г. разреши предприемането на настоящи ремонтни работи. Преди това повече от година по републиканската пътна мрежа не е изпълнявано настоящо поддържане, замяна на ограничаващи системи, знаци и възобновяване на маркировката.

В момента в правата от път I-5 в област Велико Търново се прави косене на шубраци и подравняване на банкети. Възложено е и премаркиране на сектора - на осова линия и крайни линии, както и на напречната маркировка. Крайният период за осъществяване на плануваните действия е 30 август. В началото на юли АПИ разпореди и изработването на софтуерен план за ремонт на пътната настилка и ограничения за обезопасяване на трасето в обитаемоте места и крайпътното пространство. Срокът за разработване на плана е 30 септември 2022г.

По целия сектор от път I-5 на територията на област Велико Търново, от км 65+200 до км 115+300, през юни е осъществена ревизия от представители на АПИ, Държавната организация "Безопасност на придвижването по пътищата " и пътноподдържащото сдружение. След инспекцията е направен отчет и са набелязани ограничения за повишение сигурността на придвижването.

Към момента той е показан за координиране на ОД Министерство на вътрешните работи Велико Търново. Като рекомендация е изведена нуждата от обезопасяване на крайпътното пространство, за минимизиране на опцията и понижаване на тежестта при настъпване на ПТП. Предложените в отчета ограничения ще бъдат отразени при изработването на софтуерния план.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР