На път е да бъде спряна разрухата на старите сгради

...
На път е да бъде спряна разрухата на старите сгради
Коментари Харесай

Започва ремонт на старинни къщи в центъра на Бургас

На път е да бъде спряна разрухата на старите здания в централната част на Бургас. Къщите, които имат архитектурна стойност или са монументи на културата, пропадат и се разрушават от години пред погледите на ръководещи и жители. Най-сетне община Бургас е съумяла да се контракти със притежателите им и стартира поетапен ремонт. Изготвени са планове от архитекти, с цел да бъдат възобновени в достоверния им тип.
Работата ще стартира от първите няколко здания, които са лицето на града и се намират в пешеходната част на бул. " Княз Алеко Богориди ". Още през месец май тази година стартира ремонтът на емблематичната сграда на бул. " Княз Алеко Богориди " 10. За неприятното положение на тази сграда Actualno.com сигнализира и насочи въпроси за нейното възобновяване към Дирекция „ Строителство “ на община Бургас. Тогава научихме и част от историята на постройката, която през времето е била казино, куклен спектакъл, населявани са и пространствата на втория етаж. Наемателите от първия етаж на постройката описаха, че притежатели са няколко души и всички живеят в Израел. Там изпращат наема за пространствата, в които се намират магазините им.
Новото в обстановката в този момент е, че притежателите на постройките са съдействали на общината в проектирането и са осведомени с детайлите по възобновяване на постройките. Дадена им е опция сами да извършат строителните работи по фасадния ремонт или той да бъде дело на " Общински парцели ", а те да възстановят средствата, които са вложени.
Собствениците са избрали разновидността да върнат парите на общината за ремонта, а той да бъде осъществен от нейни компании и експерти.
За да се върне предходният искра на постройките би трябвало да се извърши ремонт, който включва замяна на покриви, мазилки, обшивки, облицовки, възобновяване на цвета и други действия. Всички те ще бъдат в унисон с истинските архитектурни характерности на постройките.
Община Бургас приготвя проектирането на идващите пет здания, които се намират на бул. " Княз Алеко Богориди " и улица " Александровска ", както и на други места в остарелия град. Целта е да се приложи метод, посредством който да се употребява финансиране от разнообразни източници и да се ремонтират постройките. Някои от тях са монументи на културата, а други имат архитектурна стойност. Всички те обаче, са част от остарелия Бургас и способстват за неповторимия тип на града.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР