На първото заседание на ВСС, което председателства новият правосъден министър

...
На първото заседание на ВСС, което председателства новият правосъден министър
Коментари Харесай

Гешев поднесе букет на новия министър Йорданова, тя му поиска оставката

На първото съвещание на Висш съдебен съвет, което ръководи новият правосъден министър Надежда Йорданова, тя беше посрещната от основния прокурор Иван Гешев. Той ѝ сервира букет и я поздрави за избора на поста. Тя му отвърна с думите, че би трябвало да понесе отговорността си и да си подаде оставката. Каза му, че имат задоволително време да обсъдят отдръпването му от поста, оповестяват от Българска национална телевизия.

Надежда Йорданова разяснява още, че още през днешния ден още веднъж ще внесе във Висш съдебен съвет предлагането за дисциплинарно произвеждане против Иван Гешев.

Вчера прокурорската гилдия отхвърли да образува дисциплинарно произвеждане и върна на правосъдното министерство предлагането, което беше импортирано от служебния министър.

Йорданова изиска и членовете на Висш съдебен съвет да създадат стъпка настрана или обратно, за понесат своята отговорност и да дадат път на други да създадат правосъдната промяна. Така новият правосъден министър изиска оставките и на членовете на Висш съдебен съвет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР