На първото за седмицата пленарно заседание днес депутатите ще обсъждат

...
На първото за седмицата пленарно заседание днес депутатите ще обсъждат
Коментари Харесай

НС обсъжда доклада на Гешев за работата на Бюрото за защита на свидетелите

На първото за седмицата пленарно съвещание през днешния ден депутатите ще разискват предлагането за отчет на , с който ръководителят на държавното обвиняване да показа пред Народното събрание информация за работата на Бюрото за отбрана на очевидците, осведоми БГНЕС. Откакто Иван Гешев заема поста, бюрото реализира персоналната му защита , а за интервал в година и половина бюджетът му беше повишен доста. Освен това, служебните министри на правораздаването и вътрешните работи, то не е осъществявало отбрана на очевидци, каквато е главната му функционалност по закон .

В рамките на съвещанието депутатите ще обсъдят и настояването на ГЕРБ-СДС за основаване на обособена краткотрайна комисия за изясняване на всички обстоятелства и условия към изказванията за използването на СРС-та във връзка с български жители, участващи в предизборната акция и изборния развой за 46-то Народно заседание.
 Рашков и Стоилов ще се изясняват пред Народното събрание за какво желаят отстраняването на Иван Гешев Рашков и Стоилов ще се изясняват пред Народното събрание за какво желаят отстраняването на Иван Гешев
Петъчното и последно за тази седмица пленарно съвещание на Народното събрание ще стартира с чуване на двама министри от служебното правителс...

Парламентът ще прегледа и план на решение за основаване на Временна комисия, която да ревизира дейностите и бездействията на способените български органи по отношение на наложените на 02.06.21 година наказания на български физически и юридически лица от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати на съображение Глобалния закон „ Магнитски “. В пленарната зала депутатите ще обсъдят и плана си за нов устав за работа на 46-ото Народно събрание .

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР