На първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще обсъдят приемането

...
На първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще обсъдят приемането
Коментари Харесай

Нов Закон за виното и спиртните напитки е в дневния ред на парламента

На първото за седмицата пленарно съвещание депутатите ще обсъдят приемането на нов, съобщи БГНЕС.
Вносител на законопроекта е Министерски съвет, предлагането е подбудено от нуждата да се подсигурява развиването на, а то идва в осъществяване на рекомендации от Европейската комисия.
 Нов закон ще подсигурява качеството на виновността и спиртните питиета Нов закон ще подсигурява качеството на виновността и спиртните питиета
Нов закон, който да подсигурява качеството на виновността и спиртните питиета, е квалифициран от Министерски съвет и е пуснат за обществено разисква...
С приемането на новия закон се чака да бъде реализирано възвръщане на обичайни пазари на вино и определяне на нови в границите на единния пазар на Европейски Съюз и по света, както и да се основат ясни, елементарни и ефикасни правила, осигуряващи баланс сред търсенето и предлагането в лозаро-винарския бранш. Очакват се още ограничение на повишаването на броя на новите лозови насаждения, актуализиране на методите за лабораторни разбори, както и попречване на нелоялни практики, реализиране на бистрота и конкуренция на пазара при производството на спиртни питиета и винопроизводството.
Етикетирането и представянето на лозаро-винарски артикули, придружителните документи за транспорт на лозаро-винарски артикули на територията на страната или на друга страна - членка на Европейски Съюз, както и даването на специфична гаранция при импорт на лозаро-винарски артикули са хармонизирани с правото на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР