На първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателния

...
На първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателния
Коментари Харесай

Последни промени в Закона за хората с увреждания

На първото за седмицата пленарно съвещание депутатите ще гласоподават окончателния вид на измененията в Закона за , съобщи кореспондент на БГНЕС. Приетите на първо четене текстове, препоръчани от Министерски съвет, плануват от началото на 2022 година Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да поеме даването и заплащането на помощните средства и медицинските произведения за хората с увреждания.
При представянето му от общественото министерство подчертаха, че настояването на гражданското общество от доста години е помощните средства и медицински произведения да бъдат в обсега на Министерството на здравеопазването и Здравната каса. Промените плануват и разширение на кръга от хора, които могат да бъдат обхванати от така наречен предпазена претовареност , като в него се включват и тези с психологични разстройства или интелектуални усложнения.
Отлага се с година и основаването на Държавна организация за хората с увреждания, а претекстът е – да се даде по-дълъг времеви небосвод, който да сътвори опция за точно институционализиране на новата конструкция. До края на 2020 година Агенцията за хората с увреждания трябваше да бъде преобразувана в държавна организация към Министерския съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР