На първото си заседание за 2019 година комисията по здравеопазване

...
На първото си заседание за 2019 година комисията по здравеопазване
Коментари Харесай

Подновяват площадките за игра във варненските ясли

На първото си съвещание за 2019 година комисията по опазване на здравето към Общински съвет- Варна утвърди проекторамката на функционалност " Здравеопаване " в размер на 21,1 млн. лв..
С част от парите ще бъдат възобновени площадките за игра на няколко варненски детски ясли. За задачата общината ще даде към 2 млн. лв..
Ремонти са планувани в детските ясли „ Щастливо детство “, „ Чуден свят “, „ Роза “, „ Щурче “. Общината възнамерява рехабилитация също на площадките в „ Русалка “, „ Звънче “ и „ Детелина “.
На съвещанието на комисията стана ясно, че през тази година се приготвят няколко нови здравни стратегии: „ Хипотерапия и рехабилитация на деца с увреждания и проблеми в развитието” – главно за деца с ДЦП, Синдром на Даун и аутизъм; “Зеленият двор на Варна” – за ранно различаване на признаците на отклонения във физическото, прочувственото и психомоторното развиване на деца от 0-3 г.; „ Грижа за деца с диабет и редки ендокринни заболявания”. Други нови стратегии с общинско финансиране са за скрининг на болесттите на щитовидната жлеза, белия дроб, маточната шийка, простатната жлеза, рак на гърдата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР