На първото си редовно заседание депутатите ще трябва да създадат

...
На първото си редовно заседание депутатите ще трябва да създадат
Коментари Харесай

Парламентът ще гласува оставката на Лена Бориславова

На първото си постоянно съвещание депутатите ще би трябвало да основат Временна комисия за разработване на устав за работа в този парламент. Парламентът ще гласоподава и предложението на Движение за права и свободи на следващия ден да е неработен ден за тях поради мюсюлманския празник Рамазан Байрям, както и оставката на Лена Бориславова от обединението " Продължаваме промяната-Демократична България " като депутат.

Ден преди старта на новия парламент Бориславова изиска от ЦИК да бъде заличена като депутат. Тя беше определена за народен представител от ПП-ДБ от 24 МИР - София. ЦИК обаче не одобри заявката й и тя трябваше да постави клетва като народен представител, след което незабавно подаде оставка. Причината за отдръпването на Бориславова е, че тя ще поеме координационната роля на “Продължаваме смяната ” за локалните избори наесен. Бориславова разясни, че съответно ще работи за акцията и проблемите на София.  

В дневния ред е и основаване на краткотрайна комисия, която би трябвало да създаде план на устав на новия парламент. В нея ще има представители от всяка парламентарна група.  

Депутатите ще прегледат и проекторешение, импортирано от Движение за права и свободи. Утрешният ден - 21 април 2023 година да бъде неработен за националното заседание за новините  

Инфо: БНР

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР