На първото си редовно заседание депутатите ще трябва да създадат

...
На първото си редовно заседание депутатите ще трябва да създадат
Коментари Харесай

В НС гласуват оставката на Лена Бориславова

На първото си постоянно съвещание депутатите ще би трябвало да основат Временна комисия за разработване на устав за работа в този парламент.

А също и да гласоподават предлагането на Движение за права и свободи на следващия ден да е неработен ден за тях поради мюсюлманския празник Рамазан Байрям, както и да гласоподават оставката на Лена Бориславова  Лена Бориславова Лена Бориславова е родена на 8 октомври 1989 г. Завършила е право в Софийски университет и от обединението " Продължаваме промяната- " като депутат.

Ден преди старта на новия парламент Бориславова изиска от ЦИК да бъде заличена като депутат. Тя беше определена за народен представител от ПП-ДБ от 24 МИР - София. ЦИК обаче не одобри заявката й и тя трябваше да постави клетва като народен представител, след което незабавно подаде оставка. Причината за отдръпването на Бориславова е, че тя ще поеме координационната роля на “Продължаваме смяната ” за локалните избори наесен. Бориславова разясни, че съответно ще работи за акцията и проблемите на София. 

В дневния ред е и основаване на краткотрайна комисия, която би трябвало да създаде план на устав на новия парламент. В нея ще има представители от всяка парламентарна група. 

Депутатите ще прегледат и проекторешение, импортирано от Движение за права и свободи. Утрешният ден - 21 април 2023 година да бъде неработен за националното заседание за новините.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР